Rumsbluffare vill ha kontonummer

Tom och Maria af Klercker i Söderköping hyr ut rum till besökare i staden. Häromdagen råkade de ut för en rumsbluffare som hörde av sig via mejl.

20 mars 2012 11:02

- En man som kallar sig James Hill ville hyra rum för en längre tid och erbjöd sig att skicka en check på ett större belopp än vad vi begärt, berättar Tom af Klercker.

Den 9 mars kom en förfrågan via mejl från en mister James Hill i Stevenage i England. Han ville hyra antingen två dubbelrum eller fyra singelrum för sin familj under perioden 30 april till 14 maj. Maria Klercker svarade med information om boendet och att det skulle kosta totalt 1 500 euro. Denne James Hill hörde då av sig och nämnde att han skulle betala in en check på 7 800 euro, betydligt mer än han behövde betala in, och uppmanade af Klercker att placera pengarna på sitt bankkonto tillsvidare.

- På något sätt ville de komma åt bankkontonumret, säger Tom af Klercker.

Efter att ha googlat på James Hill på internet förstod de att en bluffmakakare varit ifarten. Det visade sig snart att en rumsuthyrare i Danmark hade fått ett likadant formulerat brev från James Hill - men dessutom ett exakt likadant brev av en Dr Martin Gregor i Manchester. Ytterligare ett antal personer, som var och en formulerat förfrågningar om rum på samma sätt, hade också hört av sig till rumsuthyraren i Danmark.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Johansson