Extra satsning mot fildelning kritiseras

Polis och åklagare ska ta hårdare tag mot fildelare i år och polisanmälningarna mot fildelare uppskattas öka markant. Men Olof Tjernberg, chef för bedrägeri- och ekoroteln i Östergötland, är kritisk mot att fildelningsbrott ska prioriteras mer.

18 januari 2012 05:04

- Det känns ju inte som något fräscht eftersom det är så många andra bedrägeribrott som man borde prioritera, säger han.

Olof Tjernberg tror dessutom att det skulle vara svårt att göra någon större satsning här i Östergötland och menar att andra typer av brott är viktigare att satsa på.

- Det skulle knappast vara möjligt med de resurser som finns. Vi har redan så många andra fall som vi måste prioritera, säger Olof Tjernberg.

Det är på grund av en ökning av polisanmälningar från skivbolagens och filmindustrins rättsorganisationer som allt fler inom polisen och åklagarmyndigheten vill göra en större satsning för att stoppa fildelarna. Paul Pintér, polisens nationella samordnare för immaterialrättsliga brott, räknar med att polisanmälningarna kommer att fördubblas 2012 jämfört med 2009.

Läs mer i onsdagens NT.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!