Kidnappad student hittad vid liv

Den 25-årige student som befaras ha rövats bort i Uppsala har hittats välbehållen. Enligt uppgift hittades mannen i en lägenhet utanför Umeå.

4 januari 2012 14:35

Mannen, som försvann från sin bostad i Uppsala för en vecka sedan, "mår efter omständigheterna väl", enligt polisen. I samband med att mannen hittades greps ytterligare en man misstänkt för inblandning i försvinnandet.

Polisens spaningsledare Ove Dahlberg uppger att mannen hittades i en lägenhet utanför Umeå, rapporterar SR:s Upplandsnytt.

Enligt Upplandsnytt vårdas 25-åringen nu på sjukhus.

Peder Jonsson, infoansvarig vid Västerbottenpolisen, säger till TT att Uppsalapolisen har fått hjälp. I övrigt vill han inte kommentera uppgifterna om att 25-åringen hittats i en lägenhet utanför Umeå.

-Vi har bistått Uppsalapolisen i ett ärende, säger han till TT.

Den 26-årige mannen och den 23-åriga kvinnan som suttit anhållna misstänkta för människorov har begärts häktade.

Häktningsförhandlingar hålls på torsdagsförmiddagen i polishuset i Uppsala, enligt ett pressmeddelande från polisen i Uppsala län.

Polisen vill inte säga något om hur det gick till när mannen hittades eller vad som ledde fram till att han hittades, men enligt ett pressmedelande ligger ett mycket omfattande spaningsarbete bakom genombrottet.

-Som det ser ut just nu kan vi inte berätta någonting mer eftersom det allvarligt skulle kunna försvåra vårt utredningsläget, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen i Uppsala län.

Lisa Sannervik vill inte heller uppge någon information om mannen som greps i samband med att 25-åringen hittades.

25-åringen är son till en företagsledare. Beskedet om att mannen hittats gladde hans familj.

-Vi är så glada och lättade att vi inte orkar prata eller uttala oss ytterligare nu, säger 25-åringens föräldrar till Corren.se.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!