Nytt motorprogram i 24nt

Lustfylld bilkörning, sköna personer och minnesvärda modeller.
Där har du huvudingredienserna i 24nt:s nya motorprogram Asfalt.

6 oktober 2011 09:15

I morgon kväll sänds premiärprogrammet som rymmer både japanska hi-tech-kärran Nissan Skyline och som tar grepp om streetracingfenomenet.

- Vi har ambitionen att programmet ska ge något till motornörden men också till de "utomstående". Mer känslor och sköna människor än teknik, säger Johan Gröndahl, programledare.

Biltidningar varje kväll
Som du förstår tillhör han nördkategorin. Han har så länge han kan minnas haft ett stort bilintresse och stoltserar med att han aldrig i hela sitt liv slängt en biltidning. Högarna växer och han läser i dem varje kväll.

- Det har varit otroligt roligt att göra Asfalt. För en biltok som jag har det varit rena (h)julafton att få provköra bilar som Ferrari och Lotus, skrattar Johan.

Jo, det är inte vilka bilar som helst som du kommer att få se under de åtta avsnitten: Ferrari 412, Lotus Exige och Lamborghini men också mer udda modeller som Volvo 780. Och lite motorcyklar.

- Vi har träffat många färgstarka personer som med glädje och stolthet visar upp sina fordon och delar med sig av sitt motorintresse.

Sköna åkningar
Tillsammans med producenten och fotografen Mikael Landelius har de kört land och rike runt under sommaren och bränt däck, kört bana, högvarvat och lekt en hel del. För Asfalt är ett lustfyllt program, med läckert foto och sköna åkningar - både i bild och bilar.

- Jag älskar att köra bil och jag hoppas att de som inte har samma lustfyllda relation till det som jag låter sig inspireras av programmet och byter ut tråkbilen mot något fräsigare. Många kör ju bil dagligen, till jobbet och så. Det kan ju vara "grej of the day" om man väljer rätt! säger Johan Gröndahl.

<p>Johan Gröndahl</p>

Ålder: 31.

Kör: Alfa Romeo 156 V6 -98, Ducati Sport 1000 -06 och BMW 2000 Tilux -69.

Drömbil: "Det varierar från dag till dag. Men jag får säga Ferrari F40."

Aktuell: programledare för Asfalt som har premiär i 24nt i morgon efter klockan 17.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!