Birro får sparken från TV4

Marcus Birro får sparken från programledarjobbet på TV4:s Kvällsöppet. Det beslutade TV4 på måndagen efter att Birro sagt sig vilja bli partiledare för Kristdemokraterna.

- De jävla idioterna har gett mig sparken, säger Birro.

3 oktober 2011 15:20

Det uppger Expressen.se på måndagseftermiddagen.

Marcus Birro har varit aktuell under hela måndagen. På morgonen kom uppgifter om att han under söndagskvällen sagt till Kristdemokraternas valberedning att han vill bli partiledare. Några timmar senare kom nyheten att han dragit tillbaka sin kandidatur eftersom han riskerade att få sparken både av TV4 där han ska vara programledare för Kvällsöppet samt från Expressen där han skriver krönikor.

På eftermiddagen höll TV4 ett möte med Birro. Enligt Expressen kom TV4 fram till att Birro inte får behålla programledarjobbet.

-Jag kommer precis från ett möte med TV 4 där de jävla idioterna har gett mig sparken från "Kvällsöppet", säger Marcus Birro till TT Spektra.

-De har ingen skam i kroppen. När jag insåg, vilket andra reportrar kanske hade gjort direkt, att jag inte kunde erbjuda mina tjänster som partiledare för Kristdemokraterna och vara programledare samtidigt, så ringde jag till KD:s valberedning och sa att jag drog tillbaka mitt erbjudande.

-Sedan ringde jag TV4 för att berätta det och kom med flera förslag kring hur vi skulle bygga upp förtroendet igen, men de ville inte det, säger Birro.

Är du förvånad?

-Ja, det är jag. Jag förstår att de blir arga över att jag erbjuder mina tjänster till KD, men jag ringde nästan omedelbart och drog tillbaka det och jag är helt säker på att folk förstår att jag kan vara en bra programledare ändå.

Marcus Birro säger sig vilja fortsätta arbeta med TV 4 där han även är medverkar i fotbollssändningarna.

-Det är helt andra människor jag arbetar med där. Jag kan skriva om fotboll trots att jag hejar på Roma, då borde det gå att vara programledare för "Kvällsöppet".

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Säberg/NT TT Spektra