Linköping hoppas nya arenan blir guld

Det är här som leran ska förvandlas till guld för Linköpingsfotbollen.
- Arenan kommer att bli ett jättelyft, säger LFC-stjärnan Tilda Heimersson som i går var en av många som greppade en spade och hjälpte till att gräva de första spadtagen på Linköpings nya fotbollsarena vid Kallerstad.

29 augusti 2011 19:55

Just när spadtagen skulle tas upphörde regnet och istället stack solen fram och värmde församlingen med förbundsordförande Lars-Åke Lagrell i spetsen. Ett tecken, månne? Ett tecken på en ljus framtid för både herrar, damer, killar som tjejer inom Linköpingsfotbollen?

Lagrell:

- Det här är en lycklig dag för Linköping ... Linköping är att gratulera. Och det jag är speciellt glad för är att det är vår satsning på dam-EM som nu fört med sig flera arenabyggen, som det i Kalmar, det i Växjö och så det här i Linköping.

Nödvändigt bygge
LFC:s styrelseordförande Christer Mård låter också hälsa arenan välkommen med stor tillförsikt.

- Lika nödvändigt som bygget av Cloetta center var för LHC, lika nödvändig är den här arenan för LFC. Den är oerhört viktig för att klubben ska kunna ta nästa steg i utvecklingen. Folkungavallen i all ära, men den uppfyller inte de krav som krävs för att bedriva elitfotboll i dag.

Botrygg AB sköter byggnationen av arenan, som ska stå klar i november 2012, i god tid för dam-EM 2013. Michael Cocozza, vd för Botrygg, berättar att arbetet med att schakta bort lera från platsen startar redan i dag och att de första konturerna av en arena kommer att synas framåt vårkanten.

Beräknad kostnad
- Det här är en stor utmaning även för oss och det gäller att vi är på tå, precis som fotbollsspelarna, säger Cocozza som bedömer att kostnaden för att bygga arenan kommer att landa omkring 150 miljoner kronor.

- Men det är fortsatt mycket kalkyl i priset, om cirka två månader vet vi mer exakt då inköpen är klara.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Mildaeus/Corren