Försvunnen flicka tillbaka hos pappan

- Nu kan man slappna av, säger pappan, efter att i en månad ha oroat sig för dottern som inte kom tillbaka efter ett besök hos sin mamma.

22 augusti 2011 11:12

Sent i lördags kväll fick han ett samtal från socialjouren om att flickan fanns välbehållen hos polisen. Socialförvaltningen hade, med stöd av Lagen om vård av unga, kopplat in polisen som aktivt sökt efter den lilla flickan.

- Hon är jätteglad över att vara hemma och hon mår bra, säger pappan.

Han har ännu inte fått veta precis vad som hänt, men flickan har berättat att hon och mamman rest utomlands med tåg. Mamman hade pratat om att rymma med flickan.

Ensam vårdnad
- Allt jag trodde stämde, säger pappan och är fortfarande besviken över att polis och åklagare först inte verkade ta hans oro på allvar.

Pappan har ensam vårdnad om flickan, men mamman har umgängesrätt. Det var efter ett två veckor långt besök hos mamman som flickan inte kom tillbaka hem till pappan. Efter ett första telefonsamtal lyckades pappan heller inte få kontakt med mamman.

NT skrev om pappans oro i mitten av augusti. Det hade hänt tidigare att flickan kommit tillbaka för sent efter besök hos mamman, men som mest hade det handlat om ett par dagar. Då, i mitten av augusti, hade han redan väntat ett par veckor och tyckte inte att han fick någon hjälp.

- Det värsta är över. Vi har fått hem min dotter, säger pappan nu.

Begär kontaktperson
I september ska tingsrätten ta ställning till hur umgängesrätten ska se ut i framtiden. Pappan har begärt att mamman bara ska få träffa flickan med en kontaktperson närvarande.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!