IFK väntar med besked om Astrit

IFK Norrköping hemlighåller om Astrit Ajdarevic kan spela mot sin gamla klubb Örebro.

- Han är med i truppen i alla fall, säger tränaren Stefan Hellberg.

24 juli 2011 16:56

 Ajdarevics onda vänsterfot har varit i fokus hela veckan. Med timmar kvar till avspark på Behrn Arena vill IFK inte gå ut med om han kan spela från start i den viktiga bortamatchen mot ÖSK.

Foten testades under den lätta "värmningsträningen" på Nya Parken innan avfärd, men resultatet får vi vänta på till klockan sex när laget presenteras.

- Det är detsamma som Bedoya och Wikström i Örebro. Vi vet inte om de kan vara med heller, säger Stefan Hellberg.

Att det är en viktig match behöver inte poängteras. IFK ligger en poäng efter Örebro, precis ovanför kvalstrecket. Syrianska och Mjällbys seger i går gör att det blir ännu tightare längst ned i tabellen.

IFK har ett kryss mot Malmö och en seger mot Syrianska i ryggen. ÖSK har fem raka förluster i allsvenskan, åkte ur Europa League-kvalet i torsdags, och har flera skador i truppen.

- Det är klart att det är bättre läge nu än när vi mötte dem på uppgång i våras. Men våra förberedelser skiljer sig inte så mycket från match till match. Vi har tränat mycket avslut i veckan och spelat mycket. Jag hoppas vi kan få till ett bra passningsspel och röra oss bra.

Minst sex busslaster med IFK-supportrar kommer att stötta laget i kväll.

- Det är kul. Den här matchen tillsammans med Södertälje är vår kortaste resa och det blir lite derbykänsla, avslutar Hellberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh