IFK vill bygga en ny segersvit

Osäkerheten kring Astrit Ajdarevics fotskada gör att IFK-tränaren Janne Andersson väntar tills på söndag med att ta ut laget och truppen som ska åka till Behrn Arena.
     – Vi ska köra matchvärmning på Parken på söndag. Sen får vi se, säger Andersson.

24 juli 2011 14:11

Mittbacken Anders Wikström är tillbaka efter sin avstängning. I övrigt är det helt klart att varken Imad Khalili (ljumsken), Viktor Rönneklev (ljumsken) eller långtidsskadade Bobbie Friberg da Cruz (baklåret) kan spela.
     – Men alla har gjort stora framsteg den här veckan. Jag tror att Viktor och Imad kan träna för fullt nästa vecka och jag hoppas att Bobbie också kan göra det, säger Janne Andersson.

Örebro saknar avstängde Valdet Rama och har fem spelare skadade. Patrik Anttonen och Andreas Haddad är längst ifrån spel. Däremot är det möjligt att trion Alejandro Bedoya (som är klar för Glasgow Rangers efter säsongen), Magnus Wikström eller William Atashkadeh kan vara med på söndag.

Christoffer Nyman gjorde ett riktigt bra inhopp mot Syrianska men har haft problem med astma och allergi under veckan. Han har bara kunnat träna ett pass för fullt och lär förmodligen inte vara en man för startelvan.

Tack vare 2–1 mot Syrianska fick IFK slut på den dystra sviten med elva raka matcher utan seger. Det har självklart inverkat positivt på laget.
     – Det är klart att det rinner till ytterligare självförtroende och jag hoppas vi kan växa mentalt. Det var inte minst viktigt att vi kunde vända ett underläge senast. Nu har vi kryssat mot Malmö och vunnit mot Syrianska och börjat bygga på en ny svit, konstaterar Janne Andersson.

Örebro vann vårmötet på Nya Parken med 2–0 men närkingarna är inne i en riktig svacka just nu. Laget ligger en poäng före IFK strax över strecket och har fem raka förluster i allsvenskan. Lägg därtill att truppen är sargad och att ÖSK föll borta mot Sarajevo med 0–2 i torsdagens Europa league-kval.
     Det är med andra ord varken ett utvilat lag eller ett lag med självförtroende som ställer upp på söndag.
     – Det är i alla fall ingen fördel för dem eller nackdel för oss. Men det kan också bli att de kommer samman som grupp tack vare motgångarna. Det viktigaste för oss är att vi gör en bra prestation. Det ska bli kul att spela en match med derbykaraktär och det kommer vara många IFK:are på plats. Jag hoppas vi kan göra en bra match för dem, säger Janne Andersson.
     – Vi sätter allt fokus på allsvenskan nu. Det är det som gäller, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström efter att Europaäventyret är över.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh