17-åring åtalad för flaskhugg

En 17-årig asylsökande åtalades på onsdagen för att ha huggit en kvinna i ryggen med en trasig glasflaska. Brottet rubriceras som grov misshandel.

11 maj 2011 14:20

Misshandeln inträffade vid halvfyratiden på morgonen den 1 januari. Kvinnan berättar att hon besökt nattklubben Otten och där dansat med en väninna. 17-åringen ska ha "tryckt till" väninnan med handen när han ombetts flytta på sig så hon kunde passera.

17-åringen ska senare under kvällen ha uppträtt hotfullt mot kvinnan, på engelska gjort ett hotfullt uttalande av sexuell natur och gjort en gest som tolkades som att han skulle skära halsen av henne. Hon säger sig ha blivit rädd, gett mannen ett knytnävsslag i ansiktet och sedan utan framgång sökt hjälp av en vakt. Kvinnan berättar att hon och väninnan då lämnade nattklubben.

Hon ska också ha tagit med sig en tom spritflaska för att kunna försvara sig om mannen följde efter dem. På Hotellgatan uppges 17-åringen hunnit i kapp och gått till angrepp med en trasig glasflaska. Sedan kvinnan huggits i ryggen med flaskan sprang 17-åringen från platsen. Han blödde då kraftigt från ena handen och greps i närheten av polisstationen.

I de första förhören nekade 17-åringen till att ha varit på Otten. Han sade sig ha skadat handen när han ingrep för att stoppa ett bråk mellan två män. Mannen har senare medgett att han knuffat till en kvinna på nattklubben. Han tyckte hon såg lesbisk ut och ville därför inte ha med henne att göra. Kvinnan ska i sin tur ha slagit honom i ansiktet. 17-åringen säger sig ha följt efter kvinnan ut från nattklubben, sett att hon bar på en trasig flaska och då själv beväpnat sig med en trasig ölflaska. Mannen påstår att kvinnan gått till angrepp. Under det efterföljande tumultet ska han ha skurit sig i handen, hur kvinnan fick sin skada vet han inte. Ingemar Norgren

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!