Knivhuggen hamnade mellan gängen

Den man som blev svårt knivskuren i Skäggetorp kom av en tillfällighet i vägen för de kriminella gäng som drabbade samman, uppger polisen på torsdagseftermiddagen.

31 mars 2011 15:43

- Vi misstänker att han hamnade i vägen. Men vi måste utreda om det är en helt vanlig "Svensson". Om det är på det sättet är det oerhört otäckt, säger Sofia Karlsson, polisens presstalesman.

Polisen har fram till nu inte velat kommentera knivdådet som inträffade vid 21.30-tiden i tisdags kväll på Skrivaregatan i Skäggetorp. Mannen blev knivskuren vid ungefär samma tidpunkt som de båda kriminella gängen drabbade samman i samma stadsdel.

Men efter att polisen nu har kunnat förhöra mannen tyder det mesta på att han inte har någon koppling till gängen. Han har råkat komma mitt emellan och någon av gängmedlemmarna har knivhuggit honom.

Ingen misstänkt gärningsman har gripits för knivskärningen. I samband med polisens ingripande mot gängen på Klostergatan beslagtogs ett antal knivar som kommer att kontrolleras mot de knivskador som mannen ådrog sig. Mannen, i 35-årsåldern, skadades allvarligt i buken och opererades akut men hans tillstånd är stabilt, uppger sjukhuset.

Åtta män satt på torsdagen fortsatt anhållna misstänkta för förberedelse till grov misshandel. Polisen har hållit förhör med de anhållna men också genomfört flera tekniska undersökningar av anträffade föremål och diverse spår.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!