Man som sparkade ihjäl hundvalp åtalad

46-åringen som i höstas sparkade ihjäl en hundvalp vid Silverringen åtalades på tisdagen för djurplågeri. Enligt vittnen ska valpen ha hållits hängande i sitt koppel när sparken utdelades.

21 december 2010 11:57

Den åtalade händelsen inträffade den 10 oktober. En ung kvinna var ute och gick med sin lilla dotter. I koppel ledde hon en 13 veckor gammal hundvalp kallad Angel.

När kvinnan skulle svara i sin mobiltelefon tappade hon kopplet och valpen sprang fram mot två män som kom promenerande tillsammans med den enes fyraårige som.

"Ville hälsa"
Kvinnan uppger att valpen bara var glad och sprang fram för att hälsa. Fyraåringens far reagerade dock med att sparka till hunden, som flög iväg ett par meter och hamnade i ett buskage.

Enligt två vittnen fick mannen tag i kopplet, lyfte upp det och utdelade sparken med valpen hängande i luften. Kvinnans minne av händelsen är att hunden befann sig på marken när den träffades av sparken. Kvinnan säger dock att hon blev väldigt chockad av händelsen och kan minnas fel.

Mannen som gick i sällskap med fyraåringens far uppger att valpen hoppat upp med frambenen mot barnet. Också hans minnesbild är att valpen fick sparken när den befann sig på marken.

"Ville skydda sonen"
Den åtalade 46-åringen uppger att han bara ville skydda sin son. Mannen förnekar att han sparkat hunden, han säger sig ha kastat den med händerna. Att hunden fick så allvarliga skador att den senare dog förklarar 46-åringen med att han klämde åt ganska hårt när han höll i den. Mannen ifrågasätter kvinnans och vittnenas uppgifter och spekulerar i att de "ingår i ett nätverk" som är ute efter att hota honom och sonen.

En veterinär som obducerat valpen konstaterar att den utsatts för mycket kraftigt våld, så kraftigt att levern sprack och det uppstod inre blödningar.

Enligt veterinären är det uteslutet att skadorna uppstått på det sätt 46-åringen beskrivit. Veterinären konstaterar också att valpen lidit av de uppkomna skadorna, hur länge är svårt att säga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingemar Norgren