Rösta fram sommarens bästa bild

Nu har de tolv finalisterna i årets sommarbildstävling utsetts och det är upp till er läsare att välja ut er favorit.

– Årets sommarbildstävling har varit en jättesuccé och slagit alla rekord. Sammanlagt har vi fått in 2861 bilder, säger Mikael Sundgren, chef på nt.se.

3 september 2010 15:15

Nytt för i år var att sommarbildstävlingen delades upp på fyra kategorier. Varje sommarmånad, juni till augusti, utsågs en vinnare i kategorierna natur, djur, barn och humor. Bilderna strömmade in på nt.se och när tävlingen nu går in i finalskedet har 2861 bilder kommit in.
– Det har varit jättesvårt att välja ut de fyra finalisterna varje månad eftersom kvaliteten har varit så hög, men nu tycker jag att vi har ett bra urval, säger NT:s bildchef Joakim Blomqvist som varit med och valt ut vinnarbilderna.
Under fjolårets tävling kom det in cirka 550 bilder, så intresset har ökat avsevärt. Men det är inte bara antalet bilder som blivit fler. De har också blivit bättre överlag.
– Ja, det blir bättre och bättre varje år och det beror nog mycket på att allt fler använder digitalkameror, säger Joakim Blomqvist.
Årets bilder har det gemensamt att de är väldigt ”rena”. Är det något ni letat efter?
– Nej, det har inte varit en aktiv tanke. Men visst, även våra egna fotografer försöker ju renodla sina bilder, ta med det viktigaste och undvika störande monent för att bilderna ska bli riktigt bra.
Läsarna har nu fram till klockan 12.00 fredagen den 10 september på sig att rösta på sin sommarbildsfavorit på nt.se. Vinnande bild får ett presentkort på 4000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!