FP-politiker kan hoppa av efter hot

Återigen har en folkpartist attackerats i Norrköping. Båda gångerna är det samma 45-åriga man som är missstänkt för attackerna. Nu funderar en av folkpartisterna att avbryta sin valkampanj efter det som hänt.

22 augusti 2010 21:23

Den 45-åring som nyligen misshandlade en folkpartist vid Stadsbiblioteket i Norrköping hotade en annan partimedlem till livet på lördagskvällen.
– Polisen gör inte sitt jobb för att skydda oss och mina partikamrater fruktar för sina liv, säger folkpartisten och riksdagskandidaten José Kimenga som nu funderar på att avbryta sin valkampanj. 

De två folkpartister som har attackerats av 45-åringen ingår i den grupp som arbetar med José Kimengas kampanj. Trots att den 45-årige mannen vid två tillfällen angripit kampanjarbetare i gruppen har han ännu en gång försatts på fri fot.
– Polisen och åklagarna gör ett undermåligt arbete, de har helt missbedömt hotbilden mot mina partikamrater. Jag vet inte om jag kommer att kunna fullfölja min kampanj. I dag har jag åkt runt och pratat med de som hjälper mig, men många vågar inte fortsätta att dela ut flygblad och berätta om folkpartiets politik, säger José Kimenga.

 

Läs mer i måndagens NT.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!