44-åring knivmördad i Finspång

En 44-årig man knivmördades i Finspång på torsdagskvällen. Den misstänkte gärningsmannen ska själv ha ringt SOS och berättat vad som hänt och han sitter nu anhållen, misstänkt för mord.

29 juli 2010 20:02

Det var strax innan klockan 20 på torsdagskvällen som SOS-centralen fick larm om att en person blivit knivskuren på Dunderbacksvägen i området Dunderbacken i Finspång. Ambulanspersonalen kunde vid ankomst konstatera att mannen var medvetslös och hade ytterst allvarliga skador. De påbörjade med en gång livsuppehållande åtgärder, men när ambulansen kom fram till akutmottagningen visade den 44-åriga mannen inga livstecken, och han dödförklarades någon minut senare av en läkare på Vrinnevisjukhuset.

När SOS fick larmet meddelade de även polisen, som skickade flera patruller till området.

- Vi skickar alltid en polispatrull i fall där vi har anledning att misstänka att ett brott har begåtts, och när vi kontrollerade området hittade vi den misstänkte i en lägenhet ett 20-tal meter från brottsplatsen. Han hade självmant stannat kvar, säger Torbjörn Lindqvist, länsvakthavande polisbefäl.

Den misstänkte 34-åringen greps under odramatiska former, och fördes under kvällen till polisstationen i Norrköping.

– Det ska ha varit den misstänkte själv som larmade om händelsen, men vad som har varit upprinningen till det hela kan jag inte spekulera i, säger Torbjörn Lindqvist.

Enligt Torbjörn Lindqvist är den mordmisstänkte mannen känd av polisen sedan tidigare.

– Han finns i våra register, ja, men inte för några våldsbrott. Brottsoffret däremot förekommer inte alls, säger Torbjörn Lindqvist.

Polisens tekniker började vid 20:30-tiden på torsdagskvällen att spärra av området omkring brottsplatsen för att säkra bevis och påbörja den tekniska undersökningen. Enligt uppgift ska polisen ha hittat mordvapnet i lägenheten där den misstänkte 34-åringen uppehöll sig vid gripandet.

Under fredagen fortsatte polisen med teknisk undersökning av brottsplatsen och förhör kommer även att hållas med personer som kan ha sett någonting.

- Det finns en del vittnen av varierande grad som vi kommer att höra under fredagen, säger länsvakthavande polisbefäl Tor Sevelius.

Den 34-åriga misstänkta gärningsmannen har nu anhållits misstänkt för mord.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!