Par kan utvisas efter kläd- och sminkstölder

En man och en kvinna, 51 och 42 år gamla, åtalas för stöld och snatteri. Åklagaren yrkar även på utvisning för paret.

21 juli 2010 13:54
Mannen och kvinnan åtalas för två stölder samt ett snatteri. Paret har tillsammans ägnat sig åt stölder av kläder och kosmetika. Mannen och kvinnan, som ursprungligen är från Georgien, ska ha gått in i en klädbutik där mannen har testat ett par jeans, som kvinnan sedan har stoppat ner i en preparerad väska.

 

Paret gick sedan vidare till en kosmetikbutik och plockade på sig bland annat nagellack och herrparfym. Sista besöket gjorde paret i en sportaffär där man tillgrep ett par skor.

 

Yrkar på utvisning
Åklagaren yrkar på att paret ska utvisas från landet och förbjudas att återvända. Kvinnan erkänner brott medan mannen nekar till inblandning, men både 51-åringen och 42- åringens inblandning har fastställts genom bland annat den tekniska undersökningen och foton från övervakningskameror.

 

Fått avslag
Mannen var asylsökande och har befunnit sig i Sverige under knappt ett år. Kvinnan uppger att hon befunnit sig två veckor i Sverige och att hon var på väg att söka asyl. Hon har tidigare sökt asyl i två andra europeiska länder men fått avslag.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!