52 miljoner extra för saneringsarbeten

Naturvårdsverket beviljar nu ytterligare 52 miljoner kronor för saneringsarbetena i Valdemarsviken. Efter semestern inleds den omfattande upphandlingen av entreprenad.

5 juli 2010 14:13
Överklaganden från Naturskyddsföreningen i Valdemarsvik samt ytterligare bidragsansökningar ställda till Naturvårdsverket har inneburit att saneringsprojektet blivit närmare 1,5 år försenat.

 

- Nu känns det bra att vi är i det läget att vi kan köra på igen, säger Thomas Örnberg, teknisk chef i Valdemarsviks kommun och projektledare för saneringen.

 

Upphandlingen av entreprenad som ska ansvara för den omfattande muddringen av Valdemarsviken drar igång efter sommarsemestern. Vid årsskiftet hoppas kommunen vara redo att skriva kontrakt. Thomas Örnberg vill inte gå in på några närmare siffror, men medger att det handlar om en upphandling i klassen 200 miljoner kronor.

 

- Stort projekt för lilla Valdemarsvik, konstaterar han.

 

Saneringsprojektet har tidigare beviljats 161 statliga miljoner från Naturvårdsverket. Med de nytillkomna 52 miljonerna och de 15 miljoner som kommunen själv satsar landar den totala projektbudgeten på 228 miljoner kronor.

 

I vårdagarna tror Thomas Örnberg att man ska kunna se saker börja hända kring Valdemarsviken, när saneringen efter stor försening drar igång.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!