Finspångskanotister imponerade i NM

Det blev flera framskjutna placeringar för FKK:s unga kanotister när nordiska mästerskapen i maraton avgjordes i hemmavattnet.

31 maj 2010 00:00
I helgen var Nordiska Mästerskapen i kanotmaratorn tillbaka i Finspång. Och det rådde perfekta förhållanden under söndagen då flera av Finspångs unga lovande kanotister som väntat tog medalj. Inför ögonen på bland andra den tidigare OS-vinnaren Susanne Gunnarsson.

 

Susanne, som numera är förbundskapten för U23-landslaget i maraton, var väldigt nöjda med flera av Finspångs löften.

 

- De är väldigt duktiga allihop. Jag håller koll på dem. Joakim gör det väldigt bra i dag. Jag kan säga redan nu att jag kommer plocka med honom till världscup-tävlingen i Tjeckien, sa Susanne om Finspångs Joakim Lindberg, som i par med Marcus Andersson från Lidköping kämpade med det norska laget om segern K2 H 18-klassen.

 

Orkade inte på slutet
Svenskarna var tillsammans med norrmännen hela vägen, men i slutspurten var det Norge som hade mest krafter kvar.

 

- Det gick jättebra med tanke på att det är första gången som jag och Marcus paddlar ihop, sa Joakim efter målgången, som gladdes när han fick höra att han tagit en plats i Susannes landslag.

 

- Vad kul! det blir lite som en debut i maratonlandslaget. Jag har varit med och kört sprint förut, men maraton är roligare.

 

Två andra FKK-kanotister som var självsäkra på en landslagsplats var Frida Hellström och Lisa Eriksson, som även de paddlade in på en andraplats.

 

- Det gick som vi hade hoppats. Vi har inte tävlat så mycket tillsammans så det här var ett bra resultat, sa Lisa Eriksson.

 

- Men vi siktade på att vinna förstås, fyllde Frida Hellström i.

 

Även Bråvikens kanotister stod för fina insatser. Jens Torstensson och Andreas Edhag tog hem silvret i K2 H 16-klassen.

 

Men den ädlaste valören av alla var det 12-årige Morgan Larsson som knep, när han vann guld i K1 H12-klassen.

 

Norskt seniorguld
I seniorklassen var det norska laget med Mathias Hamar och Morten Minde starkast och tog en säker seger. Men på andra och tredje plats blev det svenskt. Malmöparet Björn Ljungberg och Rasmus Jaruta knep silvret, och Danny Hallmén och Kristian Wilde tog brons.

 

- Rasmus Jaruta imponerade väldigt mycket på mig idag, sa Susanne Gunnarsson om den svenska talangen.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Palm