Jonas i rekordform

Jonas Jacobsson var i rekordform och vann helmatchen i världscupen i Bad Orb utanför Frankfurt.

20 maj 2010 19:30
- Det stämde ganska bra rätt igenom, jag är nöjd med både liggande, stå och knä, sa Jonas en stund efter sista skottet den första tävlingsdagen i Tyskland.

 

Jonas började med suveräna 398 poäng i liggande, fortsatte med 387 i stå och avslutade med 391 i knä vilket sammanlagt blev 1 176 poäng.

 

- Att bara tappa två poäng i liggande är väldigt bra, även över 390 i knä och över 384 i stå är klart bra, sa Krokeksskytten som fick Bragdguldet 2008.

 

- Poängen är bra även när man jämför med icke-handikappade skyttar, sa han om tävlingen för funktionshindrade skyttar.

 

Vad ligger bakom din fina form?

 

- Helmatchen har alltid varit min bästa gren så egentligen är det inte så konstigt. Dessutom har jag tränat extra mycket på liggandeskyttet det senaste året. Det gör jag med tanke på OS 2012, sa Jonas.

 

Något nytt om dina OS-möjligheter?

 

- Nej, det är väldigt lång tid kvar innan det är dags, mycket hinner hända.

 

Totalresultatet från gårdagen var över gällande världsrekord för skyttar med funktionshinder. Något nytt världsrekord noterades han ändå inte för då det endast gäller resultat som skjuts på ett mästerskap, och alltså inte i en världscuptävling.

 

- Synd att det inte var någon lagtävling i den här världscupen då vi även sköt över världsrekordet i lag, sa Jonas.

 

Det svenska laget med Jonas på 1 176 poäng, Håkan Gustafsson, 1 147 och Fredrik Larsson, 1 122 noterade tillsammans 3 445 poäng vilket är det klart högsta lagresultatet en nation någonsin skjutit.

 

I dag fortsätter tävlingarna med stående luftgevär och Jonas ligger lågt - som så ofta.

 

- Jag har ju mest tränat liggande på 50 meter det sista halvåret så att räkna med en topplacering är att ta i för mycket. Jag har inga jätteförväntningar, sa Jonas.

 

Senare i sommar har han en fulltecknad tävlingsalmanacka. Några hektiska månader inleds med VM-kval för icke-handikappade i början av juni och fortsätter sen med bland annat världscup och VM.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander