Bergh skrev på för Vita Hästen

Alexander Bergh återvänder och till Vita Hästen och blir lagets förste målvakt.

 

Hans utvecklingskurva, meriter och Hästen-hjärta fällde avgörandet.

 

- Vi har scoutat honom väl och har en bra bild, säger sportchefen Håkan Sigfridsson.

30 april 2010 16:19

 

2008 lämnade Norrköpingskillen Alexander Bergh för allsvenska Nybro Vikings. Men efter en säsong i Småland flyttade han vidare till den norska högstaligan och spel i Lillehammer.

 

Till nästa säsong blir alltså Himmelstalundshallen 25-årige Berghs hemmaplan igen.

 

- Han är en allsvensk målvakt som har kvalitéerna att ta oss upp till allsvenskan. Han har utvecklats ytterligare några snäpp sedan han lämnade Vita Hästen, säger Håkan Sigfridsson.

 

Vill ha hem spelare

 

Vita Hästen ser gärna att spelare som är fostrade i klubben hittar hem till Norrköping igen. Tidigare har Jesper Samuelsson återvänt inför den här säsongen. Nu kommer en hemvändare till.

 

- Det betyder mycket. Titta bara på Djurgården i år. De hade 15 av 26 spelare med DIF-emblemet "tatuerat på pannan", säger Sigfridsson.

 

Bakom Bergh kommer juniormålvakten Emil Lilja och en av LHC:s juniormålvakter att kämpa om platsen som andremålvakt. I och med det kommer Vita Hästen att ingå i ett målvaktssamarbete med Linköping.

 

- Våra målvakter kommer att träna med LHC en gång i veckan. De kommer att få ett bra stöd av deras målvaktstränare Mattias Elm, säger Sigfridsson.

 

Därmed är målvaktsfrågan löst för Vita Hästens del.

 

"Gör lag avundsjuka"

 

På anfallssidan återstår en plats som kommer att erbjudas till junioren Niklas Ottosson. Dessutom kommer åtta andra juniorer att få chansen att träna med A-laget under sommaren för att få en chans att visa upp sig.

 

Sigfridsson om den klara anfallsbesättningen:

 

- Den gör många allsvenska lag avundsjuka. Den känns oerhört stark.

 

Av de tolv är elva under 24 år. Hur ser du på det?

 

- Alla har redan a-lagssäsonger i sig. Om de inte hade haft det hade det varit en annan sak. De är unga spelare men har en stor mognad redan, säger Håkan Sigfridsson.

 

På backsidan återstår dock hål att fylla.

 

- Vi förhandlar just nu med tre backar. Två av dem är riktigt rutinerade men vi är beredda att vänta länge innan vi gör klart med alla backar. Vi väntar besked av den tredje, yngre backen i början på nästa vecka, säger Sigfridsson.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mattias Heikki