30-åring misshandlade och hotade ex-sambon

En grovt kriminell 30-åring åtalades på fredagen för bland annat grov kvinnofridskränkning. Mannen, som nekar, ska vid flera tillfällen misshandlat, hotat och spottat på sin före detta sambo.

19 februari 2010 22:22
30-åringen har tidigare figurerat i bland annat uppgörelser i kriminella kretsar i Norrköping. Han har vid flera tillfällen varit beväpnad med skjutvapen.

 

Nu åtalas han för att under 2009 och fram till den 18 januari i år vid upprepade tillfällen ha misshandlat och hotat ex-sambon. När kvinnan berättar om livet tillsammans med
30-åringen framstår han som en svartsjuk, oberäknelig och våldsam narkoman. Enligt ex-sambon har mannen alltid varit narkotikapåverkad när deras gräl resulterat i att hon misshandlats eller hotats.

 

Ville separera
Kvinnan uppger att hon upprepade gånger övervägt att separera och även hotat att ta med sig deras gemensamma barn och lämna 30-åringen.

 

- Och då har han sagt att "gör du det så ska vi få se vad som händer".

 

Ex-sambon berättar att grälen med 30-åringen flera gånger slutat med att hon blivit knuffad, dragen i håret och utsatt för hårda grepp runt armarna. Att mannen spottat på henne har varit vanligt. Vid två tillfällen ska han gett henne knytnävsslag i ansiktet.

 

Kvinnan har inte anmält övergreppen, utan förklarat sina blåmärken med att hon ramlat eller gått in i en dörr.

 

Den 17-18 januari skulle mannen ensam ta hand om parets gemensamma två-tre år gamla barn. Mannen somnade då drogpåverkad i bostaden.

 

Hans beteende utlöste ännu ett gräl som avslutades våldsamt. Kvinnan berättar att hon blev omkullknuffad. Mannen ska därefter tryckt ett knä mot hennes bröst och satt en hand mot hennes strupe så hon inte kunde andas. Hon ska också blivit biten i en arm och fått flera slag mot magen.

 

Enligt ett rättsläkarutlåtande hade kvinnan skador som styrker hennes berättelse om vad som hänt.

 

Nekar till misshandeln
30-åringen ska vid samma tillfälle misshandlat en väninna till kvinnan som också befann sig i bostaden.

 

Den åtalade förnekar brott och uppger att han inte slår kvinnor. Han anser sig vara utsatt för en hämndaktion. Enligt
30-åringen har han bara värjt sig när ex-sambon gett sig på honom under deras många gräl.

 

Mannen erkänner dock en annan av åtalspunkterna. Den avser en stöld av snus till ett värde av närmare 30 000 kronor från en Statoilmack i Linköping den 17 januari.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!