Patient slog sjukvårdare

Ambulanssjukvårdaren blev utan förvarning angripen och slagen av en 41-årig patient. Denne har nu åtalats för misshandel.

25 november 2009 13:09
Sjukvårdaren blev angripen i Vrinnevisjukhusets akutmottagning vid 02.30-tiden den 2 oktober. 41-åringen hade sökt sig till akuten med uppgivna hjärtproblem. Hans värden visade sig dock vara bra och mannen rullades tillfälligt ut i korridoren i sin säng.

 

41-åringen låg dock inte kvar, utan började promenera runt i korridorerna. När en ambulanssjukvårdare uppmanade mannen att lägga sig blev han slagen, sparkad, knäad och inkastad i en vägg. Han lyckades till slut ta sig från platsen för misshandeln. Patienten greps strax därefter av polis.

 

En sköterska uppger att mannen uppträtt underligt redan innan misshandeln, så underligt att man övervägt att tillkalla vakten.

 

41-åringen uppger att han drabbats av en panikångestattack och fått för sig att ett mc-gäng väntade på honom utanför akuten. Han gick till angrepp när han trodde att sjukvårdaren ville ha ut honom från akuten. Mannen hävdar att han inte hade för avsikt att skada den angripne och säger sig vilja be om ursäkt.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!