OG-ledaren förnekar brott

Denho Acar anser inte att han har gjort sig skyldig till något brott men medger att han haft samtal med Åtvidabergsföretagaren. Enligt OG:s ledare handlade det om ett legalt indrivningsuppdrag.

25 september 2009 08:35

Corren fick på torsdagen telefonkontakt med Denho Acar som befinner sig i Turkiet. När han får reda på att åklagaren pekar ut honom som huvudmisstänkt i utpressningshärvan säger han:

- Jag förnekar brott. Jag har ingenting med den brottsbeskrivningen att göra. Det är skitsnack.

 

"Visste inget"
Vad säger du om att din bror har åtalats?

- Han hade ingen vetskap om bakgrunden. Han skulle bara hämta pengar av en kille som var skyldig mig pengar. Han frågade inte vad det gällde. Han hade ingen aning om att det här handlade om indrivning, säger OG:s ledare och fortsätter:

- Jag tycker det är för jävligt. Hade åklagaren skött sitt jobb på ett korrekt sätt hade inte min bror åtalats. Självklart kan man skylla på mig och tycka att jag borde ha informerat honom. Men min bror har ingenting med det här att göra.

Kommer inte hem
Tänker du återvända till Sverige och låta dig förhöras?

- Nej, jag förnekar brott. Om jag skulle komma hem skulle jag inte göra det för den här sakens skull. Jag vet att jag inte har begått något brott och sedan får åklagaren sitta och dikta ihop en historia om hon vill.

 

Medgav skuld
Du medger att du pratat med Åtvidabergsföretagaren?

- Ja, ja, det har jag aldrig förnekat. Jag frågade om han hade en skuld och det medgav han.

Denho Acar anser inte att han har framfört några underförstådda hot mot företagaren.

- Absolut inte. Jag menade bara att han inte ska hålla på och styra till saker och ting om han är skyldig någon pengar. Man ska inte göra en långdragen grej av det här.

 

"Himla sjukt"
Åklagaren skriver att det här är led i en organiserad brottslighet. Vad anser du om det?

- Det är så himla sjukt att det skulle handla om organiserad brottslighet för att det är just jag som finns med i bakgrunden.

Har Åtvidabergsföretagaren någon anledning att känna någon fruktan för dig eller OG?

- Det tänker jag inte kommentera. Han tog det här steget och det får stå för honom.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!