Två åtalas i utpressarhärva

Två män åtalades på torsdagen i den så kallade utpressarhärvan som avslöjades i länet i början av september. Åklagaren har skärpt misstankarna mot männen.

24 september 2009 14:27

Kammaråklagare Helene Gestrin åtalar männen, 29 och 55 år, för försök till grov utpressning, alternativt anstiftan respektive medhjälp. Åklagaren skriver i stämningsansökan att brottet är att bedöma som grovt "då det rört sig om en stor summa pengar och ett led i organiserad brottslighet".

Det var den 7 september som härvan rullades upp efter att nationella insatsstyrkan gillrat en fälla och gripit den nu åtalade 29-årige mannen på en parkeringsplats i Mjölby. Mannen häktades, liksom en 55-årig misstänkt kumpan.

 

Enligt åklagaren investerade 55-åringen i december 2007 i ett bolag i Åtvidaberg. När bolaget sedan gick i konkurs förlorade 55-åringen 200 000 kronor, varpå han tog kontakt med Original Inkasso, dvs en del av Original Gangsters, för att kunna driva in pengarna av bolagets vd i Åtvidaberg. 29-åringen var enligt åklagaren den som skulle hämta de indrivna pengarna, när han greps i Mjölby den 7 september.

 

Båda männen nekar till anklagelserna. Rättegång inleds på tisdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!