Brevbäraren hotar föräldrar i nätblogg

Brevbäraren som misstänks för sexuellt ofredande mot flera barn i Åby skriver om det på en blogg på internet. Där hotar han de utsatta barnens föräldrar och skriver att man lika gärna kan röva bort barnen.

8 augusti 2009 00:18

 

Det var för cirka två veckor sedan som mannen i 30-årsåldern blev misstänkt för sexuellt ofredande mot barn.

 

Under sitt sommarvikariat som brevbärare i Åby ska han ha varit närgången mot barn och även visat sitt könsorgan för dem. Föräldrar i området tog kontakt med den vikarierande brevbärarens chef och det visade sig snart att mannen sedan tidigare var dömd för sexualbrott.

 

Posten hade i hans fall missat att kontrollera mannens bakgrund innan han anställdes.

 

NT har tagit del av vad den misstänkte mannen i 30-årsåldern skriver på internet i en blogg. Där kan man läsa om händelser både före och efter det att han fick sparken från Posten.

 

Bara de känner till
I bloggkommentaren finns uppgifter som bara han och offren i Åby känner till. I kommentarerna kan man bland annat läsa:

 

"Trevlig händelse. Jag är inte lagd åt ’ungdomar’, utan åt flickor max 12 år gamla, typ. Alltså mest gillar jag tjejer som är yngre än 12.

 

Jag är brevbärare nu så jag har träffat på åtminstone en flicka som verkar gilla mig. Jag har bara träffat henne tre gånger än, för fyra dagar av förra veckan från tisdagen så var hon som bortblåst. Men i dag dök hon upp igen."

 

Mannen är nu misstänkt för sexuellt ofredande sedan han ska ha visat sitt könsorgan med erektion för minst två barn i Åby. Han är dessutom misstänkt för olaga hot mot den pappa som ertappade honom och sade åt honom att lägga av med vad han gjorde.

 

Även efter att han fått sluta på Posten har han skrivit bloggkommentarer om händelsen. Följande kan man läsa:

 

"...i dag fick jag sparken från mitt jobb på Posten för att jag varit ’lite för kärvänlig’ med barn(en) som bor där jag delade, samt vissa saker (som att låta ett par barn åka med mig lite i bilen samt dela post) som ansågs som grova tjänstefel. Men det var på basis av att korkade, hysteriska jävla föräldrar hade ringt min chef som jag åkte dit. 1-0 till dessa satans vuxna som förstör våra och barnens liv. Är det dags att ta i med hårdhandskarna snart?? Jag är så jävla less på att låta de vuxna triumfera över oss pedofiler och våra känslor och dansa efter deras pipa och stryka på foten. Åt helvete med dem bara. Snart kan man lika gärna börja röva bort dessa oduglingars barn, för de är inte värda att ha barn. Fuck them all..."

 

Polisen i Norrköping ser allvarligt på det som hänt ute i Åby. Att sedan den misstänkte skriver om händelsen på en blogg gör inte saken bättre.

 

- Vi känner att det är tämligen övertygande att det är den misstänkte som skrivit detta. Kommentarerna innehåller detaljer som inte utomstående känner till, säger Anne Asp som är chef för kriminalen i Norrköping.

 

Förstår oron
- Vi förstår att föräldrar är oroliga för sina barn. Vem skulle inte vara det.

 

- Just nu pågår ett intensivt arbete, men vi kan av utredningstekniska skäl gå in på vad för arbete vi gör i det här läget.

 

Den misstänkte mannen har varit inne på förhör hos polisen och är under utredningstiden försatt på fri fot.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!