Silver till Jessica efter protest

Tre nya medaljer till Finspångs KK och ett brons som blev till ett silver för Bråvikens KK.

30 juni 2009 20:59
Andra dagens tävlande i kanot-SM innebar fler medaljer till gänget från Norrköping och Finspång.

 

Jessica Andrée tog Bråvikens första medalj i SM-vattnet i Fagervik när hon kämpade sig över mållinjen som trea i K 1, 2 500 meter i D 16-klassen.

 

Bronset blev inte till sand, men väl till silver så småningom. En stund efter målgång ändrades resultatlistan och Jessica var plötsligt tvåa och ännu gladare silvermedaljör.

 

- Tjejen som var tvåa i mål diskvalificerades efter inlämnad protest. Hon hade paddlat på fel sida av en boj, berättar BKK-ledaren Anette Westerberg.

 

För FKK blev det tre brons den här dagen. Loe Hellström och Jennie Halvarsson blev trea i K 2, 1 000 meter, i D 18. De var endast en halv sekund från silvret.

 

Loe tog brons även i K 1 på samma distans. Här var Jennie fyra och Frida Eriksson sexa.

 

Klubbens tredje brons fixade Joakim Lindberg över 2 500 meter i H 16.

 

- Dagens klart största prestation. Efter en suverän start gick Joakim loss i en klunga som tunnades ut till tre paddlare. Åt Lidköpings Marcus Andersson fanns inget att göra, men Joakim tampades med Luleås Henrik Strand hela loppet, berättar Dag Hellström, FKK-ledare.

 

Joakim var till slut två sekunder bakom silvermannen. Martin Larsson blev tia och Dennis Lindberg 28:a.

 

Seniortjejen Anna Roger, just hemma från EM i Tyskland, slutade femma i K 1, 1 000 meter. I D 16 var Frida Hellström fin fyra på 2 500 meter. Klara Hellström var åtta och Lisa Eriksson 16:e. I D 14 slutade Elin Melvinger sjua på 2 500 meter.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander