"Vänskapen växte till kärlek"

I en exklusiv intervju med TT talar nyförlovade kronprinsessan Victoria och Daniel Westling ut om sin kärlek. Intervjun sker efter presskonferensen på eftermiddagen som direktsändes i tv. Trots anspänningen efter mötet med pressen utstrålar de avslappnad energi - och kärlek.

24 februari 2009 13:55

Paret tror själva att många är intresserade av att få veta varför de fallit för varandra.

-Jag känner mig väldigt trygg tillsammans med Daniel. Han har en härlig humor och vi har väldigt roligt ihop. Daniel är en klok person och även om det låter motsägelsefullt så har han en väldig energi fastän han är så trygg. Han är så otroligt ambitiös och har en sådan arbetsiver.

Kronprinsessan och Daniel Westling beskriver sin kärlek som något som växte fram ur en fin vänskap. En kärlek som inte kom plötsligt och som inte heller kommer att försvinna plötsligt.

-Det känns stabilt när en vänskap övergår i kärlek. Då vet man att det inte är något impulsivt som bara kommer och går, säger Daniel.

När han ska beskriva sin kärlek till kronprinsessan ser Daniel rörd ut.

-Kronprinsessan har ett sådant stort hjärta och är så omtänksam.

Han vänder sig mot henne.

-Du är världens mest omtänksamma person och ser alltid till andras intressen före dina egna. Det tror jag är en anledning till att du är så omtyckt och älskad. Alla förstår att du är äkta och jordnära. Jag har aldrig träffat en så genuin person som du.

Det var tidigt på eftermiddagen som hovet annonserade förlovningen. Kungen och drottning Silvia, tillsammans med kronprinsessan Victoria och Daniel Westling kommenterade förlovningen i ett videoklipp på hovets hemsida. Det var en till synes glad kung Carl XVI Gustaf som berättade nyheten:

-Det är förstås för vår familj en stor händelse men jag får känslan att det kommer bli en minst lika stor händelse för er också och det är bara början på ett långt, långt liv tillsammans. Vi har självklart under de här gångna åren lärt känna Daniel och har förstått att det är en ung herre som jobbar hårt och tar livet på allvar.
-Därför är det speciellt roligt att hälsa dig välkommen. Jag har med glädje gett mitt medgivande och i enlighet med grundlagens bestämmelser inhämtat regeringens samtycke.

Bröllopet planeras till försommaren 2010. Daniel Westling får titeln prins Daniel, hertig av Västergötland.

Kungen och regeringen har givit sitt samtycke till äktenskapet och regeringens beslut överlämnades till kungen i samband med dagens konselj på Slottet.

Det är oklart var paret ska bosätta sig. Frågan är under övervägande, heter det, enligt ett pressmeddelande från hovet.

Olof Daniel Westling föddes den 15 september 1973 i Almby, som andra och sista barnet i familjen. Han växte upp i en villa i Ockelbo och gick i Perslundaskolan.

I dag är Westling personlig tränare och vd i Master Training Holding AB, med en årsinkomst på 427 000 kronor (2007).

När han inledde ett förhållande med kronprinsessan Victoria var han hennes personlige tränare. I dag är han folkbokförd på Drottningholm.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!