Jerry Springers kärleksjakt går vidare

Ann "Lörnburg" förblir ett mysterium. Än så länge finns det inget napp i jakten efter tv-stjärnan Jerry Springers ungdomskärlek som sägs vara från Valdemarsvik.

19 februari 2009 13:51

 

 

NT:s Valdemarsviksredaktion blev på torsdagen uppringd av Magnus Stråberg, presskontakt för West-End musikalen "Chicago" där Jerry Springer ska medverka under våren.

 

- Eftersom jag själv är ifrån Norrköping, och har släkt i Valdemarsvik, blev jag minst lika förvånad när Springer gjorde det här uttalandet framför den samlade världspressen. Jag menar, New York Times satt ju till och med där på första bänk och antecknade varje ord om Jerrys ungdomskärlek i Valdemarsvik.

 

NT:s reporter har också bedrivit ett mindre detektivarbete under torsdagen, delvis genom att kontakta valdemarsviksbor som kan vara födda samma år som den okända kvinnan. Ingen kan riktigt erinra sig en kvinna vid namn Ann eller Anne.
– Det kan inte vara en Lundberg i alla fall? Det fanns en tjej med det namnet när jag i skolan. Vad jag minns såg hon jäkligt bra ut redan när vi gick i småskolan, säger en man som jobbar vid ett lokalt tillverkningsföretag.
Efter kontakt med familjen Lundberg, som har rötter i Valdemarsvik, kunde dock NT redan på onsdagen avfärda att det skulle vara någon med anknytning till den familjen. Vidare efterforskningar bland kvinnor födda 1947 har hittills inte gett några resultat.

 

Släktforskaren Lennart Svensson från Norrköping undrar om det finns några ytterligare detaljer om Springers ungdomsflamma som han träffade sommaren 1966 på en kryssning mellan USA och Storbritannien.

 

- Jag har sökt på massor av detaljer, men inget stämmer riktigt ihop. Det finns till exempel två större fartyg som heter Aurelia. Det ena byggdes 1980, alltså alldeles för sent, och det andra var ett forskningsfartyg som borde ha varit alldeles för litet för att stämma in på Springers beskrivning.

 

Kärleksjakten löper vidare. Alla eventuella tips mottages tacksamt. Inte minst presskontakten Magnus Stråberg betonar att Jerry Springer är väldigt sugen på att träffa kvinnan.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!