Rottweilrarnas ägare anmäld många gånger

I dag testas rottweilrarna som vid flera tillfällen attackerat djur och människor. Den senaste incidenten var i förra veckan då de bet ihjäl en mindre hund.

7 oktober 2008 00:18
Som NT tidigare nämnt så har ägaren till de tre rottweilrarna, som bet ihjäl en liten hund i förra veckan, polisanmälts vid flera tillfällen. Hos polisens rättsgrupp finns tre öppna ärenden.

 

I maj blev en man biten i Ljusfallshammar och fick uppsöka läkare och i augusti bet en av hundarna en flicka som sträckte fram handen för att hälsa. Det finns även två nedlagda ärenden som berör samme man och hans hundar. I juni förra året attackerade två av hundarna katten Pelle i Ringdansen i Norrköping. Katten överlevde men fick allvarliga skador, och i december högg de efter en kvinna och bet tag i hennes jacka. Den senare incidenten polisanmäldes inte.

 

- Men de händelserna ingår också i helhetsbilden, säger Annica Thunholm, handläggare i polisens rättsgrupp, som handlägger djurärenden.

 

Hon förtydligar att det är oklart vilken eller vilka av hundarna som bitit.

 

I dag testas rottweilrarna och dess ägare på hundenheten i Grebo. Bland annat tittar man på samspelet mellan djur och människa och på hur hundarna beter sig i hotfulla situationer.

 

Restriktioner
För att få behålla hundarna i väntan på denna test har hundägaren fått restriktioner om munkorg och kortkoppel på högst två meter.

 

Vad händer efter utredningen?

 

- Förmodligen blir det ytterligare restriktioner, om man inte gör bedömningen att hundarna ska avlivas eller omhändertas, säger Annica Thunholm.

 

Många är oroliga
Hon upplever att det finns en stor oro i det mindre samhälle där mannen bor.

 

- Jag har säkert pratat med tio personer som är oroliga. De blir lite lugnade av restriktionerna, men det finns ändå en oro, säger hon.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nina Broman