Hund blev ihjälbiten av tre rottweilrar

Ägaren orkade inte hålla hundarna, de slet sig och bet ihjäl en mindre hund.

30 september 2008 16:19

 

En äldre kvinna var ute och rastade hunden som hon för tillfället var hundvakt åt, när tre rottweilrar enligt polisanmälan anföll henne och tiken av spaniel-typ. Tiken avled ett par timmar senare hos veterinären. Den otäcka händelsen utspelade sig i ett samhälle utanför Finspång i måndags förmiddag.

 

- Ärendet har lämnats över till polisens rättsenhet för utredning, säger Anders Ericsson, kriminalinspektör.

 

Ägaren till den döda hunden är bedrövad.

 

Han berättar att det finns en oro på orten att gå ut i samhället. Oavsett om det är med eller utan hund.

 

- Det är fruktansvärt för en hundägare att bli av med sin hund på det här sättet. Men nästa grej får inte bli att det är ett barn som blir bitet i ansiktet. Det får inte hända, säger hundägaren som vill vara anonym.

 

Han fortsätter:

 

- Mitt i all bedrövelse är vi glada för att hundvakten klarade sig. Det känns som om den här händelsen kunde ha slutat hur som helst. Jag vet att rottweilrarna tidigare har nafsat efter kvinnan som tog hand om vår hund.

 

Frågan han ställer sig är vad som måste hända innan åtgärder kommer till från samhället som förhindrar fler angrepp.

 

- Ägaren till hundarna som gick till angrepp beklagar vad som hänt. Men det vi vill höra är vad han tänker göra för att det inte ska hända igen. Det här var inget hundslagsmål. Tiken hade inte en chans.

 

NT har tidigare skrivit om händelser där hundar bitit barn, vuxna eller andra hundar.

 

I somras attackerade två rottweilrar en kvinna och ett barn i Finspång. Den ena hunden avlivades på ägarnas initiativ. Den andra testades av polisens hundenhet som bedömde psyket som normalt.

 

En hundägare från Linköping fick sin pitbullterrier lämplighetstestad efter att den bitit ihjäl en yorkshireterrier på ett tåg. Hunden visade inga aggressiva tendenser mot polisen.

 

En hundägare i Stegeborg avlivade i slutet av maj två rottweilrar sedan de vid två tillfällen, i december 2007 och i juni i år, attackerat barn.

 

När en pudel slitits i stycken vid en rastplats i Kneippen blev hunden som dödat den, en korsning mellan pitbull och amstaff, testad och friad med restriktioner vad gäller munkorg och koppel.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson