"Vi måste göra något!"

Ny förlust, 1-2 (0-0) mot AIK, och fast förankrat i botten. Nu är goda råd dyra för IFK Norrköping.

 

- Vi måste göra något, sa ordföranden Hans Lundin.

8 maj 2008 22:59
Det var en besviken och oroad IFK-ordförande som mötte NT-sporten kvarten efter slutsignalen på Idrottsparken.

 

Inte den här gången heller lyckades nykomlingen ta sin första trepoängare i årets allsvenska.

 

Nuvarande materialet håller helt enkelt inte måttet på den här nivån. Tio matcher utan en enda seger talar ett tydligt språk. Lundin ville själv inte lufta liknande tankegångar, men erkände att förändringar är nödvändiga till efter EM-uppehållet.

 

- Vi tittar över situationen generellt för att se om det går att ordna förstärkningar. Vi ser på olika alternativ, jag vill inte kommentera exakt vad men en stark targetspelare har vi ju pratat om hela vårsäsongen. Stefan Thordarson skulle ju ha varit den typen, men nu blev det ju inte så, sa Lundin i spelarkorridoren.

 

Han tyckte trots allt att spelet sett bättre och bättre ut den senaste tiden, men att en viktig bit saknas - målskyttet.

 

- Vi måste ju börja vinna, men är inte tillräckligt bra på målsituationerna, sa Lundin.

 

Tränaren Sören Cratz tog över efter Mats Jingblad, som i stället enbart är sportchef, fem omgångar in i serien. I första hand fram till sommaruppehållet, som tar vid efter söndagsmötet med Ljungskile, sades det då.

 

Hur blir det?

 

- Jag vill inte kommentera det riktigt än, vi har styrelsemöte nästa vecka men vi har fullt förtroende för Sören och de andra ledarna, sa Lundin.

 

Kan Jingblad komma tillbaka och någon ny bli sportchef?

 

- Jag är försiktig med kommentarer om det.

 

Vad känns viktigast, ny spelare eller tränarbyte?

 

- Vi måste göra något, men ska analysera vad.

 

Sören Cratz, som säger sig vara prestigelös i frågan om vilken position han ska ha framöver, suckade tungt på presskonferensen, mest över AIK:s frisparksmål som gav 2-0 i 56:e minuten.

 

- Ett alldeles för enkelt mål att släppa in som vi inte har råd med. Individuella misstag som blir när man inte är koncentrerad i 90 minuter. Det måste man vara i allsvenskan, sa Cratz.

 

IFK blev nu ännu mer förankrat i botten, har fyra poäng upp till Gefle på kvalplatsen, och den givna frågan är om han tror att nuvarande spelartrupp räcker för att klara kontraktet.

 

- Omöjligt att spekulera i, det är bara onödigt att tänka i såna banor. Men klart att vi tittar på nya spelare, sa Cratz och tog en klunk ur vattenflaskan.

 

AIK-tränaren Rikard Norling fick också frågan om IFK:s chanser. Han såg inte helt övertygad ut och ville nog mest vara snäll när han sa följande:

 

- Norrköping kommer hänga kvar, det har de tillräckligt bra material för. Det gäller att vända en trend, och det är det mariga.

 

För IFK Norrköping verkar det vara mer än så, snudd på omöjligt.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!