IFK slog Åtvidaberg

I den 87:e matchminuten slog Gardar Gunnlaugsson in matchens och säsongens första mål för IFK Norrköping. Det innebar också att IFK slog Åtvidaberg med 1-0 i årets första match i Superettan.

16 april 2007 21:15

Sucken av lättnad kändes över hela stan. Gardar Gunnlaugsson frälste IFK i premiären.
– Väldigt viktigt, sa islänningen efter 1–0 (0–0).
Allt var bäddat för fest. Vädret, folket, stämningen...

 

Ingen utdelning
Premiär i superettan och derby mot Åtvidaberg. 11 437 på läktaren. Det var bara ett fel. IFK-pressen gav ingen utdelning. Spelövertaget ebbade ut i ett frustrerande ingenting medan matchklockan tickade mot slutsignalen.
0–0 lyste ilsket på resultattavlan.
– Klart det var jobbigt att sitta på bänken och se när vi missade hela tiden. Vi hade otur också, det kändes som vi kunde haft 4–0 och två straffar redan i paus, sa Gardar Gunnlaugsson och svepte en handduk runt sig i omklädningsrummet.


”Det var straff”
Straffen kom till slut. Men det dröjde till den 86:e minuten innan Daniel Bamberg – en av IFK:s allra bästa – rammades (eller..?) av Per Karlsson i straffområdet.
– Det var straff. Jag petade bollen förbi honom och han sprang på mig, förklarade Bamberg via tolkande Bruno Santos.
Domaren Daniel Stålhammar höll med och fram klev inhopparen Gardar Gunnlaugsson. Islänningen kom in med en knapp kvart kvar och tvekade inte en sekund.


– Nej, jag ville ta den. Jag satte den senaste i genrepet och jag har redan gett bort två på försäsongen. Den här gången var det min tur. Både Bruno och ”Blomma” (Mikael Blomberg) ville också ta den, berättade Gardar som slog den lågt nere i målvakten Henrik ”Fimpen” Gustavssons högra hörn.
”Fimpen” var på den, men kunde inte styra bort den.
– Jag blev lite nervös först när han gick åt rätt håll. Men sedan var det bara en stor lättnad att se den gå in. Det var väldigt viktigt med tre poäng i premiären och viktigt för mig som forward att få göra mål. Annars kan det sätta sig här, fortsatte Gardar och pekade på sin tinning.


Press utan utdelning
Före målet hade IFK dominerat derbyt långa stunder. I första halvleken var det stundtals spel mot ett mål. Daniel Bamberg och Bruno Santos hade flera heta lägen utan att få dit bollen.
– Jag försökte, men fick inte till det. Men vi spelade bra hela tiden och alla försökte verkligen, tyckte Bamberg.
Och till slut fick IFK lön för allt slit.
Tack vare en isländsk inhoppare. Efter Stefan Thordarsons utvisning lär Gardar Gunnlaugsson få spela från start redan mot Mjällby på söndag.
– Jag och Bruno är lite lika som spelare, men när vi spelade tillsammans mot Hammarby kändes det bra. Jag tror inte det blir några problem, sa Gardar.
Hjälten den här kvällen.
Spelaren som frälste Idrottsparken och gjorde den fina vårkvällen extra vacker för IFK-supportrarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!