Hans Lindberg blir ny "Sickan"

Hans ”Sickan” Lindberg, 57, byter kommunala papper mot ett liv framför filmkameran. Han blir den nye Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson var årets 1 april-skämt på nt.se.

 

1 april 2007 08:20

NT:s aprilskämt på webben talade om att Finspångs kommuns EU-kännare och utvecklingschef Hans "Sickan" Lindberg skulle lämna sin tjänst och gå till filmen. Här nedan följer texten som var införd i går.

 

Hans Lindberg, EU-kännare och utvecklingschef på Finspångs kommun, skulle sluta sin tjänst för att istället bli bandit - på film. Filmerna om Jönssonligan har blivit moderna svenska klassiker. Gösta Ekmans karaktär Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson bidrog till de tidiga filmernas succé. Sedan 1989 har dock inte Gösta Ekman deltagit i filmerna.

 

Till nästa del i serien - Jönssonligan och de kommunala miljonerna - bestämde sig filmbolaget för att hitta en ny Charles-Ingvar. Likheten med den populära figuren och Hans Lindbergs närvarokänsla när det hettar till, gjorde valet lätt för filmbolagets utsända när den nye ”Sickan” skulle väljas bland 100-tals sökande.
– Filmerna om Jönssonligan är bra. Att axla Gösta Ekmans mantel blir ett stort ansvar, men jag har alltid tyckt om att spela teater och jag ser fram mot utmaningen, säger Hans Lindberg.
Han verkar inte oroas över omställningen från lugna Finspångs kommun till det hektiska livet framför kameran.
– Nej, jag tar dagen som den kommer och jagar inte upp mig inte i onödan. När man väl förstått sig på hur EU fungerar så skräms man inte av ett filmmanus.


Kommunalrådet Stig Andersson (s) är glad för att arbetskamratens skådespelartalang äntligen tas tillvara.
– Hans Lindgren har gjort mycket gott för Finspångs kommun genom åren, men jag är övertygad om att han har ännu mer att ge filmpubliken världen över. Vi önskar honom lycka till, säger han.


Enligt uppgifter till NT ska ett område på Bergska skolans nya gård döpas till Hans Lindberg-lunden. Uppgifterna har dock inte gått att bekräfta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rikard W Larsson