Lotorpsmetoden väcker intresse över hela Sverige

Lotorpsmetoden sprids över Sverige. 50 massörer har nu kompetensen.

14 februari 2006 04:00
- Patienterna berättar att de mår bättre redan efter några behandlingar. Enkelt uttryckt lär vi folk att andas som de ska och utnyttja lungkapaciteten, säger massören Janne Karlsson på Lotorps Massage och Friskvård som tagit fram Lotorpsmetoden.
Behandlingsmetoderna är inte unika skrev NT i oktober förra året. Hemligheten är kombinationen av massage och andningsövningar. Genom att stimulera, massera och jobba med bröstkorg, andning och magmuskler får Janne Karlsson patienterna att tömma lungorna.
Han förklarar begreppet manuell medicin med att hjälpa kroppen utan luftrörsvidgande medicin och cortisonpreparat.
- Genom att få bröstkorgen i rörelse blir du av med skräpet i lungorna och allergierna upphör. En människa ska andas med hjälp av både bröstkorgen och magen.

<span class="mr">150 massörer
</span>Målet är att utbilda 150 massörer under 2006 och upprätta ett register på internet där patienterna själva får söka efter terapeuter närmast hemorten som kan tekniken. Registret ska vara fullt utbyggt till maj-juni.
- Lotorpsmetoden är ett begrepp i massage-Sverige. För mig är det roligt att tekniken sprids så snabbt. Alla patienter berättar att de mår bättre, en del vi behandlar blir till och med helt fria från besvären, säger Janne Karlsson.

<span class="mr">Var femte är drabbad
</span>Uppskattningsvis 20 procent av Sveriges befolkning eller 1,8 miljoner männi­skor lider av någon form av andningsproblem enligt professor Olle Löwhagen på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!