SJ ber Emma om ursäkt

Tåget gick sönder och gick helt enkelt inte att backa tillbaka. Men Emma Johansson borde ha erbjudits en taxi upp till Stockholm.

10 augusti 2007 20:13
Det är SJ:s förklaring till det som hände. När NT talar med presschefen Mark Vadasz är han mycket beklagande.

 

- Först och främst vill vi framföra en ursäkt till henne. Det är synnerligen tråkigt att hon inte kom med tåget och jag beklagar det djupt. Extra tråkigt är det då hon är en av våra trogna resenärer.

 

Tåget var ett av de extra långa tåg som SJ satt in under sommaren. Det gjorde att vagnen med rullstolsliften hamnade där plattformen är för låg. I det läget skulle tåget backa.

 

- Men när backningen skulle påbörjas gick loket sönder. Tåget blev stående på stationen i 40 minuter innan lokföraren kunde få igång det. Men då gick det fortfarande inte att backa.

 

När det var uppenbart att Emma Johansson inte skulle kunna följa med borde hon ha fått en taxi till Stockholm. Mark Vadasz tycker att det var fel att bara erbjuda plats på nästa tåg.

 

Däremot vill han inte medge att en konduktör varit otrevlig och ohövlig.

 

- Jag har talat med personal på tåget. Jag förstår om Emma Johansson tyckte det var obehagligt att inte komma med. Jag har uppfattat att det var det som var problemet, inte något annat.

 

Får hon någon kompensation för det som hänt?

 

- Hon har redan varit i kontakt med vår kundtjänst och den dialogen ska fortsätta. De ska diskutera någon form av ersättning, säger Mark Vadasz.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!