Brevbäraren tidigare dömd för sexbrott

Brevbäraren som misstänks för sexuellt ofredande har varit mycket aktiv i sin kontakt med barnen.

 

På bara några veckor har han blivit poppis bland barnen.

29 juli 2009 14:36

- Barnen har sett det som en höjdpunkt när han har kommit, säger Lars Bergh, tillförordnad chef för våldsroteln.

 

Han tycker det är märkligt hur snabbt brevbäraren har lyckats skapa den goda kontakten med barnen. Efter bara några veckors arbete i Åby, som är det aktuella området, har han lärt känna fem, tio barn.

 

-Det är utstuderat att han har tagit kontakt, säger Lars Bergh.

 

Mannen har skapat ett förtroende mellan sig och barnen bland annat genom att bjuda in dem på åkturer med postbilen, låta dem lägga post i postlådor och givit dem gummisnoddar.

 

Brevbäraren har visat sin penis för barnen. Det har skett i samband med att han sagt till barnen att han måste kissa och då ställt sig och kissat så att barnet kan se honom.

 

Den misstänkte mannen, som är i 30 års åldern, säger i förhör med polisen att han inte tycker att han gjort något brottsligt. Däremot medger han att han har ett stort intresse för yngre barn. Mannen är tidigare dömd för sexuellt ofredande. Han är sedan tidigare också misstänkt för barnpornografibrott på internet.

 

Några barn har ännu inte förhörts.

 

- Åklagaren kanske tycker att det räcker med vad föräldrarna berättar. De är alla samstämmiga i sina uppgifter, säger Lars Bergh.

 

Tanken är att barnen, som bara är 7-8 år, ska slippa att vara med om en påfrestande förhörssituation.

 

Den misstänkte mannen har tidigare varit bosatt på en ort norr om Norrköping. Han är bosatt i Norrköping sedan en tid och hade fått ett sommarvikariat på posten. Han är numera avstängd från den tjänsten.

 

Maxstraffet för sexuellt ofredande är böter eller fängelse i högst två år.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!