Det var när Anna Olsén skulle kliva av pendeltåget i Linghem som hon bad en tågvärd om hjälp med att lyfta ner barnvagnen på perrongen. Tågvärden hänvisade till att det inte ingick i dennes arbetsbeskrivning och att denne skulle stå utan försäkring om en skada skulle uppstå vid lyftet.

Anna tvingades då ta loss liggdelen på vagnen och ställa ner den på perrongen med sin tre månader gamla dotter i. Därefter sprang hon upp på tåget igen för att hämta vagnen.

- Jag hann ju men det kändes väldigt olustigt hela situationen, säger Anna Olsén.

Artikelbild

- Jag blev ledsen och besviken och kände riktig ilska.

Det är företaget Arriva som ansvarar för tågvärdarna ombord på pendeltåget och i ett melj som de skickat till Anna efter händelsen backar de upp sin tågvärd. Men Östgötatrafiken, som kör tågen och som anlitat Arriva, säger att uppgifterna om att det skulle handla om försäkringsproblem inte stämmer.

- Det har absolut ingenting med någon försäkring att göra. Men i grunden måste du kunna klara dig på egen hand när du reser i vanlig kollektivtrafik, eftersom vi inte kan lova att vi alltid kan hjälpa till. Men i den mån vi kan och det finns tid och möjlighet så ska vi absolut hjälpa till, säger Sylvia Rydström, kommunikationschef på Östgötatrafiken.

Östgötatrafiken har nu talat med Arriva som i sin tur ska ha informerat personalen om vad som gäller.