13:21 Janne Andersson tackar för visat intresse och presskonferensen avslutas. Nu gör media individuella intervjuer med Anders Whass och Jonas Hellberg.

 

13:20 - Man kommer att sakna adrenalinet man har under match och känslan efter en seger. Det är något som jag önskar att alla skulle få uppleva.

 

13:17 - Det känns rätt att släppa fram yngre spelare. Jag vill verkligen tacka alla suportrar för allt stöd genom åren. Mitt bästa IFK-minne är när vi tog oss upp till allsvenskan nere i Ängelholm.

 

13:15 - Nu ska jag prioritera familjen hemma, det är ett väl genomtänkt beslut. Jag har funderat under de senaste två månaderna. Nu ska jag satsa civilt som vice vd för ett lokalt byggföretag ED Bygg, red. anmärkning).

 

13:15 Anders Whass: - Jag har haft många fina år här i klubben, både i med och motgång. Tyvärr slutade jag min sista match med ett rött kort på hemmaplan.

Artikelbild

 

13:12 Stora klubbar internationellt är mycket bättre på att ha koll på vad varje enskild spelare behöver fysiskt, säger Janne Anderson.

Artikelbild

- Det gäller att träna så mycket man kan utan att gå över gränsen.

 

13:10- Vi har i år tränat bra kollektivt. Dale Reese håller koll på skador och rehab. Mikael Hansson har kört idividuell rehab med vissa spelare.

 

13:08 - Håkan Mild var snäll och släppte mig då jag har kontrakt till 2012, han förstod att jag ville hemåt, säger Jonas Hellberg som hör hemma i Linköping.

 

13:08: - Spelarna måste träna hårdare för att stå sig i konkurrensen, säger

Jonas Hellberg.

 

13:06 - Vi hoppas att vi kommer att ha nytta av Whass på andra sätt senare. Han kommer säker att bli en styrelsemedlem senare som kommer att sitta och skälla på mig, säger Janne Andersson.

 

13:04 Anders Whass lägger av efter åtta år i IFK Norrköping. Han ska satsa på en civil karriär.

 

13:02 Jonas Hellberg är en klar förstärkning för klubben, säger Janne Andersson. Han har jobbat med IFK Göteborg under flera år.

 

13:01 Jonas Hellberg anställs för att få bättre fysisk status på spelartruppen. Spelarmaterialet har inte hållit tillräckligt hög status för att klara den hårda träning som krävs.

 

13:00: Janne Andersson inleder presskonferensen. Jonas Hellberg ny fystränare.

 

12:58 Janne Andersson och Krister Eriksson kommer in i lokalen.

 

12:56 Presskonferensen är välfylld nu. Intresset för var IFK Norrköping ska presentera verkar stort. Det mumlas om tänkbara alternativ, men ingen vet någon med säkerhet. Ganska ovanligt faktiskt, alltid brukar någon ha någon källa som vet något.

 

12:46 Representanter från olika  lokala media börjar att anlända till Nya Parken. Presskonferensen hålls i den nya tv-studio som byggs inne under stora huvudläktaren.

Vad som ska avhandlas på presskonferensen har inte läckt ut ännu. Om man följer fotbollsforum på internet så spekuleras det om en ny organisation inom IFK Norrköing, men även att ett eller två nyförvärv kan presenteras.

Om dryga tio minuter vet vi svaret.

I samband med presskonferensen meddelade IFK Norrköpinig att klubben inte förlänger kontraktet med Andeas Haglund, som i år varit utlånad till Sylvia.