Anne Asp, chef för kriminalavdelningen på östgötapolisen, bekräftar för 24nt att ett flertal personer är frihetsberövade, men hon vill inte gå in på hur många det rör sig om.

Det var vid 20.15-tiden som händelsen ägde rum. Ett gäng killar besökte restaurangen när ytterligare ett gäng dök upp och bråk uppstod. Skottlossning utbröt utanför restaurangen. Två personer skottskadades och en person blev knivskuren i bröstet.

 

Till 24nt uppger polisen att det troligtvis rör sig om ett gängbråk med två för polisen välkända grupperingar. Ett vittne på platsen uppger att en av de skadade männen hade en Outlaws-tröja på sig och att en bil ska ha försvunnit i hög fart från platsen. Ytterligare ett vittne uppger att han sett en person springa med pistol längs Trädgårdsgatan.

 

Ett vittne som bor i närheten av restaurangen, berättar att han satt i sin lägenhet på tisdagskvällen när han hörde två höga smällar.

- Jag tittade ut genom fönstret och såg 4-5 killar som sprang runt, säger han. En kille höll sig för bröstet, väldigt hårt. Sen satte han sig ner och då tänkte jag direkt att det var skottlossning för det har ju hänt tidigare.

Vidare berättar han hur mannen satt på marken med fötterna högt upp mot restaurangens terrass. Han fick hjälp av sina kompisar, men ska sedan själv ha tagit av sig sin t-shirt och tryckt den mot bröstet.

 

En 31-årig man från Malmö kördes med ambulans till Universitetssjukhuset i Linköping. Hans tillstånd var under natten livshotande, men på onsdagsmorgonen kom nya uppgifter i en bulletin från sjukhuset som sade att mannen nu är lindrigt skadad. Han kommer att få lämna sjukhuset under onsdagen. De andra två männen, en 35-åring från Norrköping och en man i 25-30-årsåldern från Norrköping, kördes till Vrinnevisjukhuset. Båda är allvarligt skadade men deras tillstånd är stabilt. 35-åringen opererades akut under natten.

Polisen spärrade av ett stort område kring restaurangen på tisdagskvällen och sökte med spårhundar kring brottsplatsen. Länsvakthavande befäl uppger till nt.se att den tekniska undersökningen är avslutad men vad den har resulterat i vill han inte gå in på.