Händelsen ägde rum utanför restaurang Deli Bar och Kök på Gamla Rådstugugatan vid 20:15-tiden.

 

Enligt polisen började det hela med att en gruppering av personer besökt restaurang Deli när en annan gruppering av personer kommit in i lokalerna. Det blev bråk som resulterade i skottlossning.

Artikelbild

- Man kan tänka sig att det är gängrelaterat, säger stationsbefälet i Norrköping, Hans Borglund till nt.se.

Polisen har hämtat ett flertal personer till förhör och utredningen fortgår.

Flera vittnen har även sett händelsen och uppgifterna samlas in så fort som möjligt.

Tre till sjukhus

Artikelbild

 

Två personer skottskadadades och en man blev knivstucken i bröstet. Den ena av dem, en 31-årig man hemmahörande i Malmlö, vårdas på Universitetssjukhuset i Linköping. Hans tillstånd är allvarligt och hans skador livshotande. De två andra männen fördes till Vrinnevisjukhuset. Det handlar om en 35-årig man som är allvarligt skadad och har opererats akut, men vars tillstånd är stabilt, och en man mellan 20 och 30 år som även han har allvarliga skador. Också den andre mannens tillstånd uppges vara stabilt, men mannen är ändå kvar på sjukhuset för observation.

Hade Outlawströja

 

Artikelbild

Ett vittne som NT:s medarbetare pratat med uppger att en person blivit skjuten i magen. Den skadade ska ha haft Outlaws-tröja på sig och i samband med händelsen ska en bil försvunnit i hög fart från platsen.

 

Ett annat vittne uppger att han sett en man springa med pistol längs Trädgårdsgatan.

 

Polisen spärrade först av ett och ett halvt kvarter i samtliga riktningar kring brottsplatsen och utökade sedan avspärrningen till Drottninggatan mellan Hospitalsgatan och Trädgårdsgatan. Man har även släppt en spårhund på området och kallat in tekniker från Linköping.

 

Stationsbefälet i Norrköping, Hans Borglund, anser dock inte att allmänheten behöver känna sig oroad efter det inträffade:

- Nej, det kan jag inte tänka mig att de behöver vara, säger han.