21 funna döda efter flygkrasch

Ett passagerarplan med 47 personer ombord har störtat på väg från Chitral i norra Pakistan till huvudstaden Islamabad, enligt nyhetsbyrån Reuters. Nu har 21 personer hittats döda, enligt den pakistanska militären.

7 december 2016 15:58

Flygbolaget PIA (Pakistan International Airlines) skickade ut ett meddelande när planet förlorade kontakt med kontrolltornet. Planet kraschade sedan i bergen i Pakistans norra delar nära staden Havelian. Enligt vittnesuppgifter brann planet innan det slog i marken. Skälet ska ha varit motorproblem.

Barn ombord

Enligt regeringskällor är det osannolikt att det skulle finnas överlevare efter kraschen. Militären, som deltar i räddningsinsatsen, har hittat 21 kroppar på olycksplatsen, rapporterar Reuters. Taj Muhammad Khan, en regeringsföreträdare, säger till Reuters att delar av planet är utspridda och att kropparna är svårt brända. Två av passagerarna var barn.

Popstjärnepredikant befaras död

Den engelskspråkiga afghanska tidningen Dawn har publicerat passagerarlistan och en av dem som befaras ha omkommit är den tidigare popstjärnan och modedesignern Junaid Jamshed.

På 2000-talet blev han religiös predikant och slutade med musiken. Han har sedan dess släppt ett antal religiösa skivor där han reciterar islamska trossatser (nasheed). Han har även lanserat ett klädmärke som säljer konservativa, täckande kläder. Märket säljs på flera ställen i landet.

Bolaget förbjudet i EU

Kontakten med planet förlorades strax efter start, säger en talesman för flygbolaget PIA enligt medier i landet.

Enligt BBC har flygbolaget tidigare anklagats för bristande säkerhet efter att 44 personer dog i en krasch 2006. Året därpå förbjöds bolagets flyg i EU av säkerhetsskäl.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT