Han får ingen hjälp att hitta sin dotter

Dottern skulle vara med sin mamma i två veckor, men veckorna har gått och flickan har inte kommit tillbaka till pappan som har ensam vårdnad.

13 augusti 2011 16:02

Pappan är förtvivlad. Han vet inte säkert om flickan är kvar i Norrköping och han är upprörd över att polisen inte verkar ta hans oro på allvar.

- Jag står här som en liten människa mot tio Goliat, säger pappan som är väldigt orolig.

De allra första åren delade föräldrarna vårdnaden om den lilla flickan. För ett par år sedan begärde pappan ensam vårdnad och det fick han.

Kommunens familjerättsenhet gjorde en utredning om flickans situation. Den sammantagna bedömningen är att pappan ensam bör ha vårdnaden eftersom det är han som kan erbjuda trygghet, stabilitet och en riskfri hemmiljö.

Tingsrätten reglerar i sin dom mammans umgängesrätt i nio punkter. Sista punkten handlar om två sammanhängande veckor varje sommar.

Enligt pappan har det hänt förr att mamman inte lämnat flickan i tid, men då har det handlat om några timmar eller som mest ett par dagar. Nu handlar det om veckor.´

Precis som alla andra gånger skulle mamman lämna dottern på fritidshemmet på morgonen och så skulle pappan hämta på eftermiddagen, men när han kom fanns flickan inte där. Mamman hade aldrig kommit med henne.

- Jag ringde och ringde och till slut svarade hon och började skrika i telefonen om att vi hade kommit överens om kompensation, berättar pappan.

Läs mer i lördagens NT!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!