Sponsor vill byta namn och logotyp på Hästen

Storföretag lockar med enorma pengar om samarbetet med LHC fördjupas. – De flesta kommer nog att förstå, säger Hästens VD Fredrik Jensen.

31 mars 2014 09:19

Titta på loggan här intill.

Den kan bli verklighet till nästa säsong.

En stor regional sponsor vill gå in i Vita Hästen – om samarbetet med LHC fördjupas.

Nästa säsong kan Vita Hästen spela i Hockeyallsvenskan. Men heter Norrköpings ishockeylag Vita Lejonet då? Ja, om pengarna får styra.

NT kan i dag avslöja planer som skulle ge ett betydligt belopp till Vita Hästens sargade ekonomi. Men villkoret förutom ett namnbyte är att ishockeyn i Norrköping kopplas ihop starkare med Linköpings HC.

Projektet är i nuläget i en inledande fas och förutsätter att laget tar steget upp Hockeyallsvenskan. Företaget som har jobbat fram förslaget och som har kontaktat både Vita Hästen och LHC vill ännu inte träda fram offentligt. Men väljer att ge NT upplägget anonymt och exklusivt:

– Vår marknad är regional, därför ser vi stora synergivinster i ett fördjupat samarbete mellan klubbarna om Hästen går upp. Vi vill nå ut både i Norrköping och Linköping men Hockeyallsvenskan ger en så pass bra exponering över hela landet att det är värt den här satsningen, säger företagets koncernchef.

Att ämnet är laddat och att förslaget är mycket kontroversiellt är man medveten om.

– Vi är beredda på den debatt som kommer att uppstå. Vi har motargumenten. Jag tippar att ett liknande motstånd fanns när IFK Norrköping och Sleipner slog ihop och bildade Vita Hästen, säger koncernchefen.

Vilket är ert främsta argument?

– Pengar! Har Vita Hästen verkligen råd att tacka nej? Vi kommer att kunna erbjuda en ekonomisk lösning som garanterar en storsatsning till nästa säsong. Tackar man nej och går sin egen väg önskar vi dem lycka till men jag tror att det här erbjudandet är för bra för att vifta bort.

Men priset för de mer traditionella fansen kommer att bli högt. Förutom namn- och logotypbytet är planen att vissa matcher i nästa säsongs eventuella Hockeyallsvenska spelas i Linköping.

– Vi talar då om de riktigt stora matcherna, när toppklubbarna möter Lejonet. Cloetta Center rymmer dubbelt så många som Himmelstalundshallen. Ju fler som kommer och tittar på Vita Lejonet, desto bättre för ishockeyn i Östergötland och för vårt företag, säger koncernchefen.

Vita Hästens VD Fredrik Jensen vill inte gå in på detaljer i det nya förslaget.

– Jag kan inte nämna några siffror men det är en ansenlig summa, säger han till 24nt.

Om att det är ett kontroversiellt förslag håller han med om.

– Det är många förslag som är kontroversiella. Det kommer säkert att bli en viss reaktion men jag tror att de flesta kommer att förstå när vi kan offentliggöra vilka summor vi talar om.

Enligt koncernchefen kommer det här att ge ringar på sponsorvattnet. Uppgifter till det aktuella företaget och till NT säger att även Kolmårdens Djurpark nu ser nya samarbetsmöjligheter med Vita Hästen.

– Vi har ju inga hästar i vår djupark. Däremot lejon. Att döpa om fem lejon efter Vita Hästens framgångsrika förstafemma är något som vi har talat om, säger en källa från djuparken.

Och enligt uppgifter till NT kan det bli aktuellt att bara spela hårdrocksbandet White Lions musik under matcherna. Vi talar om klassiker som When the childrencry och Saygoodbye.

Om Vita Hästen säger farväl till klubbnamn och logotyp återstår att se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mattias Heikki -