Bilar totalförstörda i misstänkt anlagd brand

Just nu drar polisen inga paralleller till oroligheterna i Husby.

28 maj 2013 02:29

Polisen åkte ut till Emil Hadelius gata i Klockaretorpet under tisdagsmorgonen för att göra en teknisk undersökning av platsen.

Enligt utredaren Lars Eriksson, inspektör vid polisens ungdomsenhet, har det här inget med de kravaller som pågått runt om i Stockholmsområdet, Örebro och Linköping att göra.

- Vi har inga uppgifter på att det har varit ungdomar i närheten eller att det har varit någon upploppsstämning i området under natten. Men jag kan heller inte utesluta något just nu, säger han.

Det var natten mot tisdagen larmades räddningstjänsten till en brand i en garagelänga i Klockaretorpet. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Vid 01.45-tiden, natten mot tisdagen, larmades räddningstjänsten till en garagebrand på Emil Hedelius gata i Norrköping.

- Det ska ha varit en bil som började brinna i en länga med tre garage, säger Anders Arvidsson, stationsbefäl vid polisen i Norrköping.

Trots att den brinnande bilen kunde släckas relativt snabbt hann branden även att sprida sig till de intilliggande garagen och bilarna i dessa.

Tre bilar blev totalförstörda i branden, som polisen misstänker är anlagd.

- Med tanke på värdet har vi rubricerat det som mordbrand, säger Christer Wiktorsson, länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Garagelängan är nu avspärrad i väntan på en teknisk undersökning, vilken väntas genomföras under tisdagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!