Lyckat med drogfritt disco i parkeringshus

Skolstart är till för att firas. Därför anordnas insparksdisco för tredje gången i Norrköping i år. Men denna gång hålls det på en annorlunda plats. Nämligen parkeringshuset Ankaret.

23 augusti 2008 00:22
- Jag ville ha det på ett udda ställe, säger Dallas Mathiesen som är ansvarig för Ektorps fritidsgård och idékläckare till insparksdiscot.

 

Att Augustifesten bytte datum kunde inte ha kommit mer lägligt då Mathiesen gärna ville se till att det fanns något drogfritt alternativ för ungdomar då.

 

- Det här är ju för att ge ungdomar ett alibi för att säga "okej vi vill inte kröka i kväll för vi ska gå på det här drogfria discot´".

 

Eftersom det är en helt drogfri tillställning släpps ingen som tagit någon form av droger in och kontroller sker vid dörren.

 

Kommer tillbaka
Redan vid 21-tiden på kvällen har runt 500 personer passerat genom parkeringshuset. Och även om inte alla stannar så tror Dallas att det snart kommer att fyllas på.

 

- Först i början går de bara och känner av lite men sen kommer de tillbaka, säger han.

 

Precis så gjorde Jennifer Wardhoff och vid 22-tiden kom hon tillbaka med kompisen Malin Ingbrandt. Båda tjejerna är femton år gamla och ganska nöjda med upplägget för kvällen.

 

- Det är bra men det är lite trångt för vissa står och pratar på dansgolvet, säger Malin Ingbrandt.

 

När det gäller alkoholkontrollen vid dörren tycker tjejerna både att det är bra och mindre bra.

 

- Det är bra men det är många som kanske har druckit en cider eller två och som skulle vilja komma in och som inte skapat några problem, säger Malin.

 

Jennifer Wardhoff fyller i:

 

- Men om man druckit mycket så ska man inte få komma in.

 

Dansar hellre
De är överrens om att det drogfria discot hjälper till att hålla ungdomarna nyktra under kvällen.

 

- Jag tror hellre att de dansar och har kul än sitter på en parkbänk och dricker, säger Jennifer.

 

Under kvällen finns det också en hörna där Kris (Kriminellas revansch i samhället) och unga Kris finns representerade. Det är också ett flertal andra fritidsgårdar i Norrköping som varit med och arrangerat. Dallas Mathiesen är vid 22-tiden på kvällen glad över hur tillställningen tagit sig ut så långt.

 

- Jag är väldigt nöjd om jag ska vara ärlig.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Angelica Forsberg