Dagisfröken Susanne blev dagismatte i stället

Hundarna lämnas på morgonen, åker hem på kvällen och under dagen blir det massor, massor av bus. I alla fall om man är dagishund hos Susanne Franzén Sandberg på Karstorps hundtjänst.

12 augusti 2008 00:15
I rastgården springer två hundar av rasen cockerspaniel. De heter Flyer & TinTin. Till sällskap har de den bruna labradoren Molly.

 

Glädjen blir minst sagt stor när Susanne Franzén Sandberg, hennes make Patrik Sandberg och NT går in för att hälsa. Molly bjuder på en stor slick på kinden och hälsar så glatt som bara en labrador kan. Molly är på dagis ett par gånger i veckan medan Flyer och TinTin är alla dagar.

 

Mitt i rastgården står en liten vattenspridare. Den är till för att svalka de fyrbenta vännerna men Molly, som inte tycker om den springer snabbt och gömmer sig bakom benen på besökarna.

 

Lek, bus och skoj
För Susanne Franzén Sandberg föll det sig naturligt att starta ett kombinerat hundpensionat och hunddagis.

 

- Jag jobbade på dagis förut och jag brukar säga att steget är inte så långt mellan tvåbenta och fyrbenta, säger hon och skrattar.

 

En vanlig dag på hunddagiset kommer hundarna mellan 06.30 och 09.00 och åker hem efter klockan 15. Tiden däremellan leks, busas och stojas det. Och så finns det träning för som vill. Susanne Franzén Sandberg har nämligen också kurser i hundträning.

 

- Det är lite olika vad människor vill att man ska göra med hundarna när de är här. En del vill att de bara ska ha semester och en del att de tränas, säger hon.

 

Promenader
I den dagliga skötseln ingår också promenader. Något som Susanne Franzén Sandberg får gott om då vissa hundar promeneras en och en och andra tillsammans. Ibland kan det bli så många som sex hundar på en gång.

 

- Det är ett sådant riktigt kompisgäng som vi har här på dagis, säger hon.

 

Men vissa hundar passar inte att vara på dagis eftersom de blir oroliga. Susanne Franzén Sandberg berättar att huvudsaken är att hundarna mår bra och att hon därför inte tar emot hundar som inte trivs. Alla hundar som tas in på pensionatet och på dagiset måste vara friska och vaccinerade.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!