FP vill inte sälja Parken

Folkpartiets fullmäktigegrupp säger nej till att sälja Parken till IFK.

12 januari 2010 13:06

- Priset för Parken, 3,3 miljoner, motsvarar en rabatt på 98 procent. - Det här är rekord i mellandagsrea. Nya Parken är värderad till 200 miljoner kronor, nu ska den säljas för 3,3 miljoner kronor, en mellandagsrea på 98 procent. Samtidigt behåller kommunen hela risken i form av lånet på 305 miljoner kronor, skriver FP i en pressrelease.

 

FP pekar bland annat på en byggrätt, som enligt FP bara den är värd mer än 3,3 miljoner kronoro, inom Idrottsparksområdet som tillfaller IFK.

 

- Det är viktigt att understryka att det värsta tänkbara scenariot redan har inträffat för kommunen, när IFK trillade ner i Superettan. Om IFK:s bolag nu går i konkurs kommer kommunens årliga kostnader inte öka, eftersom en del intäkter då går till kommunen och driftkostnaderna minskar. Folkpartiets utgångspunkt i hela den här affären har varit skattebetalarnas bästa. Därför sa vi nej till ombyggnad av Parken, nej till ytterligare förmåner för IFK i hyresavtalet och vi säger nu nej till att ge bort den enda tillgång skattebetalarna har kvar, själva arenan, skriver FP vidare.

 

 

Det säger Mathias Sundin, oppositionsråd för Folkpartiet, säger i en kommentar:

- Vi uppskattar den nya styrelsen i IFK Norrköping och deras arbete för att städa upp efter den tidigare styrelsen, men skattebetalarna har bidragit med tillräckligt mycket pengar till IFK, det räcker nu. Pengarna behövs på många andra ställen i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
NT