Sex, skrattyoga och nakenbad på festival

70 finnar, norrmän, tyskar och svenskar lär sig bejaka livet, kärleken och sexualiteten på Sexsibility-festivalen utanför Norrköping.

14 juli 2009 22:35
För första gången arrangerar Lorenzo Stiernqvist en festival i ämnet sex, närhet och själ. Festivalen pågår på Skeppsudden på vägen till Arkösund. Det är andra dagen och festivalen fortsätter veckan ut.

 

Här kan man delta i olika workshops, kurser och träffa nya vänner.

 

- Jag är här för att få något jag inte får hemma och för att lära mig nya saker. Här får man närhet och lär sig vara själsligt naken, säger en av deltagarna från Stockholm som väljer att vara anonym.

 

- När man åker härifrån vill jag att man ska känna sig mer levande, kunna slappna av bättre och att våga vara sig själv, säger Lorentz Stiernqvist.

 

Miljön är viktig. Deltagarna har tillgång till vacker natur, bad och fina ljusa lokaler.

 

- Det verkar som deltagarna hunnit landa och trivs. En fördel är att det knappt finns några grannar. Den som vill kan bada naken och man har tillåtelse att gråta och skrika utan att någon blir störd, säger Lorentz Stiernqvist.

 

Någon ringer i klockan. Nu börjar en workshop. Sarasai Johansson från Göteborg kommer att delta i en kurs om andningsteknik.

 

- Jag har provat skrattyoga tidigare här. Skrattet finns i kroppens minne och smittar lätt av sig. Jag är här för att expandera mig själv i njutning och passion, säger Sarasai Johansson.

 

Det krävs inget speciellt av dig för att få delta.

 

- Alla är välkomna. Missar man det här kommer jag att hålla ett annat event i slutet av oktober, säger Lorentz Stiernqvist.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Zung Hallin Persson