Är du proggare och anarkist nu?

-Nej, jag har aldrig varit med i proggänget. De kom efter mig. Men anarkist är jag väl, på ett sätt.

5 juli 2007 01:06

 

Vad gör du för musik idag?

 

-Jag arbetar annorlunda än artister som kommer fram idag. Tänkte på det i dag, att jag vill helst inte vill mickla hemma, utan träffa musikerna i studion.

 

-Jag är otålig också, det ska bli klart direkt. Jag hatar RIXFM och andra radiostationers överproducerade musik. Jag avskyr allt som är pålagt, det är skönt med aukustisk gitarr och någon som bara sjunger.

 

Vilka svenska artister tycker du har fört ditt svenska rocksound vidare?

 

-Det finns väldigt mycket i Sverige, Sahara Hotnights till exempel. Vi har så fantastiskt mycket musik. När jag började var det ganska tunt.

 

Vad lyssnar du på?

 

- Det blir fåglarna när jag sitter på trappen hemma. Man skulle bara kunna lyssna bara på svensk musik, men jag är trött på att lyssna.

 

Vilka ska du själv se de här dagarna?

 

-Så många jag kan. Det gör jag alltid på festivaler, ser det som finns.

 

Vd betyder Norrköping för dig?

 

-För mig som Västeråsare är Norrköping en tvillingstad, en mellanstor arbetarstad. Jag känner mig hemma där.

 

Varifrån kommer namnet Pugh, ditt förnamn är ju Torbjörn?

 

-När jag skrev första plattan 1969 tyckte jag och min producent att mitt namn inte var så rock?n?roll så jag skulle hitta på ett. Efter fem minuter dök det här upp och så blev det.

 

Vad gör du i sommar?

 

-Jag har fyllt 60 år, så den 20 juli blir det storpartaj på Gotland. Då får vi stötta upp den stackars ön med pålar, så mycket folk blir det.

 

Sedan då?

 

Vi i Pugh -69 ska spela in en platta i höst. Tre låtar är redan klara och det blev riktigt bra. Vi tänkte släppa dem på nätet först, men nu blir det inte så. Förresten vill jag hälsa till fansen att jag ska uppdatera hemsidan nu, jag har inte haft tid förut.

 

Aktuell: Spelar i Folkets Park i kväll.

 

Skivor: Har gett ut drygt femton album mellan 1969 och 1999.

 

Turnerar: Större delen av sommaren. En kort soloturné samt en sväng med gänget i Pugh -69; Janne "Loffe" Carlsson, Jojje Wadenius och Ulf Jansson.

 

Kuriosa: Har också varit med i bandet Grymlings.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!