Vad roar du dig med vintertid?

29 december 2021 11:05

De kalla och mörka vintermånaderna drar vi oss självklart alltmer för att vistas utomhus längre stunder, även om vi har tillgång till varma kläder. Alla är vi ju olika, men många av oss föredrar att vistas mer tid inomhus.

Med mer tid inomhus behöver det inte betyda att vi bara ska krypa ihop under en filt framför en film eller några avsnitt av en serie, även om det kan vara väldigt bekvämt ibland. Inomhusaktiviteter är ju möjligt på andra platser än i vårt eget hem. Många av oss undviker däremot för långa sträckor eller stunder ute i kylan, oavsett anledning till att vi behöver ta oss ut.

Inspiration för hemmaplan

– Vintertid får vi gärna en starkare längtan av att ta hand om oss själv lite extra. Till exempel hudvårdsbehandling eller massage. Ta en tur på nätet - kanske kan du hitta ett kampanjerbjudande.

– Bjud hem vännerna för en rolig tjejfest. Bjud på mat som du vanligtvis inte brukar tillaga och arrangera något skoj. Till exempel en försäljare som visar upp produkter och kanske även förser er med lite tester. Det kan vara allt från Tupperware till billiga sexleksaker.

– Om du gillar heminredning, så passa på att spendera mer tid för planering när du hellre sitter inomhus. Sök runt på nätet och sociala medier efter inspiration, och se över var i ditt hem du skulle vilja göra en förändring.

Kanske är du en av dem som älskar vintern

Självklart finns det en del av svenska folket som gillar vintern och har sett fram emot olika aktiviteter som väntar. Skidåkning, pulkaåkning och skridskoåkning är några exempel på populära aktiviteter och det passar även för många barnfamiljer. Åka skidor och pulka är inte så enkelt i alla delar av landet, men det finns många banor som är anlagda inomhus där man kan åka skridskor.

Att bege sig ut på vandring i olika miljöer är ett växande intresse och det kan vara bli en fin upplevelse. Så länge man skaffar bra skor, kläder och annat som kanske kan behövas för att underlätta vandringen. Se gärna till att ha en bra kamera med dig, så du kan fånga olika platser på bild och skapa fina minnen.

Gå in i din lokala sportbutik för att få inspiration till vinteraktiviteter som finns tillgängliga i närheten av där du bor. De har experter på plats som kan hjälpa dig att hitta rätt utrustning för olika aktiviteter och det finns gott om alternativ för både nybörjare och de som är mer vana inom ett visst område.

Från

Sinful